Mainos

Puolustusvoimille uutta tekniikkaa

Puolustusvoimat lisää valmiuttaan säteilyn ja kemiallisten taisteluaineiden torjunnassa hankkimalla uutta kemiallisten aseiden ilmaisinkalustoa.

Puolustusvoimat hankkii uutta kalustoa.

Puolustusvoimat lisää valmiuttaan säteilyn ja kemiallisten taisteluaineiden torjunnassa. Puolustusvoimain materiaalilaitos on tilannut tiedusteluajoneuvoja, jotka varustetaan monipuolisilla säteilyn, kemiallisten taisteluaineiden ja biologisten taisteluaineiden ilmaisin- ja analyysilaitteilla sekä tietokonejärjestelmällä.

Ajoneuvot toimittaa Environics Oy, joka on erikoistunut kemiallisten taisteluaineiden ilmaisimien valmistukseen. Projektissa ovat alihankkijoina mukana myös Patria Vehicles ja ranskalainen Thales Industrial Services. Toimituksen kokonaisarvo on noin viisi miljoonaa euroa. Ajoneuvot perustuvat Patrian valmistamiin PASI-panssaroituihin miehistönkuljetusvaunuihin.

Majuri Jussi Aaltonen Puolustusvoimien Materiaalilaitokselta sanoo tilauksen käsittävän aluksi prototyypin lisäksi viisi ajoneuvoa. Myöhemmin niiden määrää voidaan lisätä. -Selkeä tarve tällaiselle ajoneuvolle on ollut jo vuosia, mutta ongelmana on ollut niiden kalleus ja kotimaisuusaste. Hanke on ollut vireillä jo vuodesta 1996, ja nyt ajoneuvo saatiin hinnaltaan ja muilta osin sopivaksi, kertoi Aaltonen. Aaltosen mukaan myös pohjoismainen yhteistyö hankkeen osalta on myös vireillä. Vielä muutama vuosi sitten Ruotsi ei ollut asiasta kiinnostunut, mutta nyt myös ruotsalaisten kiinnostus kaluston hankintaan on herännyt.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.