Puolustusvoimien nimissä lähetettiin huijausviesti, jossa kehotetaan saapumaan palvelukseen Lähi-idän tilanteen vuoksi

Puolustusvoimien nimissä on lähetetty huijaustekstiviesti, jossa kehotetaan saapumaan palvelukseen.

Puolustusvoimat kertoo tilanteesta Twitter-tilillään.

Huijausviestissä kehotetaan saapumaan palvelukseen Lähi-idän tilanteeseen liittyen. 

Puolustusvoimat toteavat, että he eivät ole lähettäneet kyseistä viestiä, ja viestin alkuperä on selvityksessä.

Puolustusvoimien viestinnästä tarkennetaan STT:lle, että Puolustusvoimilla on tieto vain yhdestä viestistä.

– Kyseessä on kuvakaappaus viestistä, jonka media on toimittanut, kertoo Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Max Arhippainen STT:lle.

Viestissä viitattiin Iraniin ja pyydettiin tulemaan Karjalan prikaatiin tiettynä aikana. Allekirjoittajana oli operatiivinen osasto, jollaista Puolustusvoimissa ei todellisuudessa ole.

Viestin saaneiden kokonaismäärästä ei ole tietoa

Muuta tietoa Puolustusvoimilla ei tilanteesta STT:n mukaan ole, eikä sillä ole tämänhetkisen tilanteen pohjalta Arhippaisen mukaan aikomusta jatkotoimiin.

– Tilanne voi toki muuttua, jos tulee ilmi, että viesti-ilmiö on laajempi eikä vain yksittäinen vitsi, Arhippainen kertoo.

Asiasta kertoivat ensimmäisinä Yle ja Iltalehti.

STT:n mukaan Ylen juttu asiasta pohjautuu armeijan aloittaneen pojan vanhempaan, joka kertoo Ylelle, että pojan kavereille, jotka juuri pääsivät armeijasta, oli lähetetty Puolustusvoimien nimellä tekstiviesti, jossa kehotetaan saapumaan palvelukseen Lähi-idän tilanteen vuoksi.

Iltalehti on STT:n mukaan puolestaan puhunut ihmisen kanssa, jonka tuttu valmiusyksiköstä oli saanut viestin saapua prikaatiin Lähi-idän tilanteen vuoksi, mukanaan ainoastaan passi. Yhteyttä ottaneiden nimiä ei kerrota jutuissa.

Huijausviestin saaneiden kokonaismäärästä ei siis ole tietoa.

Lähi-idän tilanne tällä hetkellä

Yhdysvaltojen ja Iranin välit ovat tällä hetkellä hyvin tukalat.

Koflikti kuumeni huippuunsa viime perjantaina, kun Yhdysvallat surmasi lennokki-iskulla Iranin "kakkosmiehen" komentaja Qassem Suleimanin Irakin Bagdadissa.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaan Iran teki kostoiskun ja ampui ainakin 15 ohjusta kahteen Yhdysvaltojen sotilastukikohtaan Irakissa. 

Lue myös:

    Uusimmat