Mainos

Puolustusvoimalain uudistuksesta kiistaa – ministeriö ja henkilöstö erimielisiä lähes kaikesta

Puolustusministeriö ja Puolustusvoimien henkilöstöjärjestöt ovat yhä erimielisiä puolustusvoimalain uudistuksen sisällöstä.

Samaa mieltä ollaan vain periaatteesta, että kansainvälisen sotilasavun antamisen ja vastaanottamisen mahdollistava uudistus tarvitaan.

Muun muassa Upseeri- ja Aliupseeriliitto katsovat, että kansainvälisiin aputehtäviin lähdön pitäisi perustua vapaaehtoisuuteen. Puolustusministeriön lakiluonnoksen mukaan sotilasapuun osallistuminen ulkomailla olisi virkavelvollisuus.

Henkilöstöjärjestöt eivät myöskään lämpene lakiluonnoksen kirjaukselle, jonka mukaan sotilasaputehtäviin lähetettäisiin kotimaan palvelusehdoilla.

Puolustusministerin erityisavustajan Petteri Leinon mukaan sotilaalliseen apuun liittyvät tehtävät ovat osa puolustusvoimien henkilöstön velvollisuuksia.

– Voi perustellusti kysyä, mitä muuta ne voisivat olla, Leino sanoi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan seminaarissa tänään.

Upseeriliiton puheenjohtaja Jari Rantala ei jaksa uskoa, että lakiteksti juurikaan muuttuu ennen kuin hallitus lähiaikoina antaa sen esityksenä eduskunnalle. Hän moittii työnantajapuolta siitä, ettei henkilöstöä otettu mukaan lakiehdotusta valmisteltaessa.

– Ei tätä meidän kanssa ole valmisteltu yhtään. Lyötiin lappu eteen, että tässä tämä nyt on, Rantala sanoi STT:lle.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.