Puolustusvaliokunnan Kopra Ruotsin kaapelivauriosta: "Tuskin on sattumaa"

Laivaliikenteen seuranta näyttää: Nämä alukset liikkuivat Balticconnectorin onnettomuuspaikalla 0:57
Laivaliikenteen seuranta näyttää: Nämä alukset liikkuivat Balticconnectorin onnettomuuspaikalla

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) pitää Suomenlahden tapahtumia huolestuttavina.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) pitää epätodennäköisenä, että useissa Suomenlahden putki- ja kaapelivaurioissa olisi kyse sattumasta.

– Nyt tehdään tietysti viranomaistutkintaa ja -selvityksiä, mutta arkijärjellä voi päätellä, että näin monta tapahtumaa yhtä aikaa Suomenlahdella tuskin on sattumaa. 

Ruotsin hallitus tiedotti tänään, että Virosta Ruotsiin johtava merenalainen tietoliikennekaapeli on vaurioitunut. Vaurio on syntynyt suunnilleen samoihin aikoihin ja maantieteellisesti lähellä Suomen ja Viron välisiä kaapeli- ja kaasuputkivaurioita runsas viikko sitten. 

– Näyttää siltä, että ajankohta on suunnilleen sama. Viranomaiset tutkivat asiaa, ja saamme ajan kuluessa tarkempia tietoja.

"Syytä uuteen huoleen ei ole"

Kopra pitää Suomenlahden tapahtumia yleisesti ottaen huolestuttavina. 

– Syytä uuteen huoleen (Ruotsin kaapelivaurion myötä) ei ole, mutta tapahtumat ovat sinällään huolestuttavia ja huonoja, eikä tällaista normaalissa elämässä pitäisi tapahtua.

Putki- ja kaapelivaurioiden tutkinnassa tehdään yhteistyötä maiden välillä. Kopra ei ota kantaa siihen, missä vaiheessa hänellä oli tieto Ruotsin ja Viron välisen kaapelin vaurioitumisesta.

Suomessa keskusrikospoliisi (KRP) kertoi tänään tutkivansa useita aluksia, joilla on yhteys kaasuputkivaurion paikkaan ja ajankohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat