Myös Ruotsin ja Viron välinen datakaapeli vaurioitunut – Valtonen MTV Uutisille: Ajallinen yhteys Suomen ja Viron putkivaurioihin

Ruotsin puolustusministeri ja väestönsuojeluministeri kertovat Viron ja Ruotsin teleliikennekaapelin vaurioituneen samoihin aikoihin kuin Suomen ja Viron välinen kaasuputki ja kaapeli.

Ruotsin hallituksen mukaan Virosta Ruotsiin johtava merenalainen teleliikennekaapeli on vaurioitunut tuntemattomasta syystä. Vaurio on tapahtunut samoihin aikoihin Viron ja Suomen välisten kaasuputki- ja kaapelirikkojen aikaan.

Ruotsin puolustusministeri Pål Jonson ja väestönsuojeluministeri Carl-Oskar Bohlin kertoivat asiasta äkillisessä tiedotustilaisuudessa Göteborgissa tiistaina.

Ministerien mukaan kaapeli ei ole täysin tuhoutunut ja on edelleen käytettävissä.

Valtonen: Ajallinen yhteys on

Suomen ulkoministeri Elina Valtonen vahvistaa MTV Uutisille, että kaapelivauriotapauksissa on ajallinen yhteys.

– Viranomaisemme jatkavat tiiviissä yhteistyössä Ruotsin ja muiden kumppanimaidemme viranomaisten kanssa asian tutkimista ja tiedotamme lisää kun uutta ilmenee, Valtonen viestittää.

Myös Bohlinin mukaan Ruotsin viranomaiset tekevät tiiviisti yhteistyötä suomalaisten ja virolaisten kanssa.

Tiedotustilaisuudessa olivat mukana myös rannikkovartioston johtaja Lena Lindgren Schelin ja merivoimien komentaja Ewa Skoog Haslum.

*Päivitys kello 18.19: Juttua täydennetty ulkoministeri Valtosen kommenteilla.

Pöllöraati: Kaasuputki sai kyytiä, syyllistä etsitään 10:22
Katso myös: Pöllöraati: Kaasuputki sai kyytiä, syyllistä etsitään.

Lue myös:

    Uusimmat