Mainos

Puolustusministeri Niinistö: Yhteiset yksiköt Ruotsin kanssa mahdollisia

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kannattaa Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön tiivistämistä, jota maiden pääministerit ovat esittäneet yhteisessä kirjoituksessaan.

– Pääministerien kirjoitukseen on helppo yhtyä. Ruotsi on Yhdysvaltain ohella tärkein kahdenvälinen yhteistyökumppanimme puolustuksen alalla. Olemme molemmat sotilaallisesti liittoutumattomia maita, Niinistö kirjoittaa blogissaan.

Niinistön mukaan puolustusyhteistyö ei ole säästökeino, mutta se on tarpeellista, sillä sotilaallisten suorituskykyjen kehittäminen ja ylläpitäminen on jatkossa kaikille maille yhä vaikeampaa.

– Erityisen vaikeaa se on Suomen kaltaisille pienemmille maille, Niinistö toteaa.

Esimerkkeinä tulevaisuuden yhteistyöstä Ruotsin kanssa Niinistö mainitsee ilmavoimien vaihtoehtoiset laskeutumistukikohdat ja laivastotukikohtien infrastruktuurin yhteiskäytön.

– On myös mahdollista, että meillä on jatkossa yhteisiä yksiköitä eri puolustushaaroissa, Niinistö kirjoittaa.

Puolustusministeri kuitenkin huomauttaa, että puolustusyhteistyön tiivistäminen on hidasta, ja siihen liittyy oikeudellisia haasteita. Sekä Suomessa että Ruotsissa selvitetään parhaillaan tiivistyvän yhteistyön oikeudellisia edellytyksiä.

Suomen ja Ruotsin pääministerit Juha Sipilä (kesk.) ja Stefan Löfven ovat ottaneet tänään kantaa maiden väliseen puolustusyhteistyöhön harvinaisessa yhteiskirjoituksessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.