Puolustusministeri Kaikkonen osallistuu Naton puolustusministerikokoukseen

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) on määrä osallistua tänään ja huomenna Naton puolustusministerikokoukseen Brysselissä.

Kokouksessa keskustellaan Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan sekä Ukrainalle toimitettavasta materiaaliavusta. Lisäksi Kaikkonen tapaa muun muassa Turkin ja Unkarin puolustusministerit.

Turkki ja Unkari eivät ole vielä ratifioineet Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä, jonka kaikki muut 28 Nato-maata ovat hyväksyneet.

Kaikkosella on myös kolminkeskinen tapaaminen Ruotsin ja Yhdysvaltojen puolustusministereiden kanssa.

Lokakuun puolustusministerikokous on ensimmäinen Naton ministeritason kokous, johon Suomi ja Ruotsi osallistuvat tarkkailijajäseninä.

Ukrainan puolustusministeri paikalla

Keskiviikon työillallisella keskustellaan Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan sekä Ukrainalle toimitettavasta materiaaliavusta. Työillalliselle on kutsuttu myös Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov.

Toisena kokouspäivänä käsitellään muun muassa Naton pelotteen ja puolustuksen vahvistamista sekä Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Lisäksi Kaikkonen osallistuu Brysselissä useisiin muihin kokouksiin. Muun muassa Kanadan johtamassa Northern Defence Dialogue -ministerikokouksessa keskustellaan arktisen alueen turvallisuuspoliittisesta tilanteesta ja yhteistyömahdollisuuksista.

Lue myös:

    Uusimmat