Puolustusministeri Kaikkonen MTV:n Uutisextrassa: Aion esittää puolustusmenojen lisäystä reilusti yli 300 miljoonalla eurolla

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) aikoo esittää reilusti yli kolmen sadan miljoonan euron lisärahoitusta puolustusvoimille jo tälle vuodelle. MTV:n Uutisextrassa vierailleen Kaikkosen mukaan rahaa tarvitaan sekä henkilöstökuluihin että materiaalihankintoihin.

Myös monet muut maat ovat kertoneet merkittävistä lisäyksistään puolustusmenoihin heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Esimerkiksi Ruotsi aikoo kasvattaa puolustusmenojaan kahteen prosenttiin bruttokansantuotteesta ja Norjan hallitus esittää maan puolustusmenojen lisäämistä jo tänä vuonna vajaalla 360 miljoonalla eurolla.

MTV:n Uutisextrassa vieraillut puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo esittävänsä hallituksen lisäbudjettiin merkittävää lisäystä Suomen puolustusmenoihin.

– Voidaan puhua sadoista miljoonista euroista.

Kaikkosen mukaan summassa tuskin jäädään Norjan puolustusmenojen lisäyksen (360 miljoonaa euroa) alapuolelle.

– Hallitus ja eduskunta nämä asiat lopulta päättävät, mutta se mitä esitän, tulee olemaan tuossa mainitsemassani mittaluokassa.

Kaikkosen mukaan rahaa tarvitaan sekä henkilöstökuluihin että materiaalihankintoihin. Myös kertausharjoitusten määrää lisätään.

– Kertausharjoitusten suhteen on syntynyt vajetta parin viime vuoden aikana koronan takia, nyt olisi hyvä aika ottaa tuo vaje kiinni. Tavoitteena on harjoituttaa vähintään 25 000 reserviläistä, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna.

Kaikkosen mukaan myös kalusto- ja asehankintoihin on luvassa ainakin varastojen täydennystä.

MTV:n uutisextra on katsottavissa jo nyt MTV-palvelussa ja lauantaina kello 19.10 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat