Puolustusministeri Kaikkonen paljastaa evakuoinnin viime hetkistä: Terroriteon riskistä saatiin tiedustelutietoa ja tilanne vaikeutui tunti tunnilta

Millä perustein Suomi päätti lopettaa evakuointitehtävät, puolustusministeri Antti Kaikkonen? 2:57
Videolla Kaikkonen vetää yhteen Afganistanin koko rauhanturvaoperaation hyödyt ja raskaat menetykset vuosien varrelta. Operaatiossa kuoli kaksi suomalaista rauhanturvaajaa.

Päätös vetäytyä Afganistanista eilen oli usean seikan seurausta, sanoo puolustusministeri Antti Kaikkonen Seitsemän uutisten haastattelussa.

Suomalaisjoukoille oli jo ennakkoon tiedossa, että elokuun viimeisiä päiviä pitää varata amerikkalaisjoukkojen poistumiselle ja Suomen olisi syytä poistua paikalta aikaisemmin. Samalla tilanne vaikeutui alueella nopeasti.

– Oli käynyt myös selväksi, että käy yhä vaikeammaksi saada evakuoitavia tuonne lentokenttäalueelle. Voisi sanoa, että se kävi tunti tunnilta vaikeammaksi, Kaikkonen kuvailee.

Samalla tietoon tuli riskitason nousu.

– Oli tiedustelutietoja siitä, että jotain iskuja voi tulla ja näin sitten tapahtuikin. Näihin arvioihin perustui se, että päätimme eilisiltana lähteä, Kaikkonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat