Presidentti Niinistö HS:lle: "Puolustusvoimien suojajoukko ja koko evakuointijoukkue ansaitsevat kiitoksen"

Suomen evakuointioperaatio Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa päättyi torstaina.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö esittää kiitoksensa Kabulin lentokentällä olleille Puolustusvoimien sotilaille ja ulkoministeriön työntekijöille, jotka evakuoivat ihmisiä turvaan. Niinistö välitti lausuntonsa Helsingin Sanomille sähköpostilla.

– Paikalla olleet ulkoministeriön henkilöt ja Puolustusvoimien suojajoukko, koko evakuointijoukkue, tekivät erinomaista työtä ja ansaitsevat kiitoksen, Niinistö kommentoi Helsingin Sanomille.

Operaatio toteutettiin hyvin vaikeissa olosuhteissa, sillä terroriuhka lentokentällä ja sen liepeillä kasvoi viime päivien aikana. Niinistön mukaan evakuointijoukkue työskenteli niin pitkään kuin kyseisissä olosuhteissa oli mahdollista.

– Valitettavaa, että osaa evakuoitavista estettiin pääsemästä kontaktiin avustajien kanssa. Heidän osaltaan on harkittava muita mahdollisuuksia, Niinistö sanoo lausunnossaan Helsingin Sanomille.

Sotilaat päätettiin lähettää presidentin päätöksestä Kabuliin viime perjantaina.

Suomen evakuointioperaatio Kabulissa päättyi torstaina. Suomalaisjoukot poistuivat Kabulista illalla yhdessä ulkoministeriön virkamiesten kanssa.

Suomi on evakuoinut Afganistanista yhteensä noin 340 henkilöä. Joitakin kymmeniä suomalaisia on edelleen Kabulissa, mutta he eivät ole päässeet Kabulin lentokentälle heikon turvallisuustilanteen takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja