Puolustaja telottiin törkeällä tavalla sairaalakuntoon – ura voi olla ohi

Tämä tilanne tuotti aivotärähdyksen: Peter Holland takoi Fredrik Styrmania päähän SHL:ssä 0:48
Tästä on kyse: Djurgårdenin Peter Holland teloi Luulajan Fredrik Styrmanin rumin ottein SHL:ssä.

Djurgårdenin Peter Holland teloi Luulajan Fredrik Styrmanin törkeästi lokakuussa Ruotsin jääkiekon pääsarjan SHL:n ottelussa. Styrman on kärsinyt seurauksista, ja pohtii, että hänen uransa voi olla ohi.

Luulaja löi lokakuussa pelatussa ottelussa Djurgårdenin vieraissa maalein 6–4. Ottelun kulku alkoi 0–3-tappiotilanteessa ilmeisesti risoa Djurgårdenin kanadalaishyökkääjä Peter Hollandia. Hän kävi Luulajan maalilla kamppailua Fredrik Styrmanin kanssa, minkä tuoksinassa kanadalainen heitti hanskat ja alkoi lyödä ruotsalaispuolustajaa. Holland murjoi vastustajaansa kovilla iskuilla päähän, eikä Styrmanilla ollut aikomustakaan lyödä takaisin.

Holland sai ottelurangaistuksen, neljän ottelun pelikiellot ja noin 4 100 euron edestä sakkoja, kun taas Styrman vakavan aivotärähdyksen ja joutui sairaalahoitoon.

Video telomisesta on katsottavissa jutun ylälaidassa.

Tapahtuneesta on kulunut lähes kuukausi, mutta Styrmanin oireet eivät ole hävinneet. 30-vuotias ruotsalaispuolustaja kertoi Aftonbladetin mukaan, että prosessi etenee hitaasti.

Styrman käy säännöllisissä tarkastuksissa, ja jäällä hän on vieraillut vain satunnaisesti. Hän yritti tuoreeltaan sanojensa mukaan treenata vähän pulssia nostattaakseen.

– Oireet tulivat kuitenkin takaisin välittömästi. Huimausta ja päänsärkyä, hän kuvaili.

Styrmanin mukaan tilanne rassaa myös fyysisen pahoinvoinnin lisäksi henkisesti. Hän ei tiedä, milloin hän voi tehdä paluun. Ei ole varmaa, tuleeko hän enää tekemään sitä lainkaan.

– Juuri nyt minua motivoi vain hyvä olo harjoittelun jälkeen. On hyvin vaikeaa olla ajattelematta, pitäisikö minun lopettaa vai ei. Ajattelen tulevaisuutta päivittäin, onko sen arvoista yrittää vai pitäisikö lopettaa.

"Mietin asioita itsekseni"

Styrman ei ole yrittänyt etsiä tukea pelaajilta, jotka ovat aiemmin kärsineet pitkäaikaisista vastaavista oireista.

– Kävelen lähinnä ympäriinsä ja mietin asioita itsekseni juuri nyt.

Ruotsalainen oli hiljattain paikan päällä katsomassa joukkueensa ottelua Djurgårdenia vastaan. Hän pystyi olemaan katsomossa kuitenkin vain parisenkymmentä minuuttia kirkkaiden valojen ja äänten myötä.

– Minun täytyi mennä katsomaan loppu pelistä tv:stä pukuhuoneeseen.

Styrman sanoo voivansa perusarjessa sinällään hyvin. Hän on pystynyt opiskelemaankin.

– Jos teen säännöllisiä kävelyjä, en saa oireita.

Lue myös:

    Uusimmat