Tämän saaristolaisleivän leipominen on yllättävän helppoa! Kaikista helpointa on tehdä leipä pitkulaiseen vuokaan tai isoihin muffinivuokiin. Kuitupitoinen leipä sisältää paljon tummia jauhoja, puolukkaa ja kaljamaltaita.
2 kpl pitkulaisessa vuoassa tai 24 sämpylää
- 6 dl piimää, kaljaa tai olutta
- 2 dl puolukkasurvosta
- 2 dl kaljamaltaita
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1½ dl siirappia
- 1 rkl fenkolia, anista tai kuminaa
- 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
- 4 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
- 4 dl Myllyn Paras Puolikarkeita Vehnäjauhoja
Lämmitä neste kiehuvaksi. Lisää siihen maltaat ja puolukkasurvos. Anna olla hetki, kunnes seos on kädenlämpöistä, liuota silloin joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, mausteet ja jauhoja.
Alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
