Mainos

Puoluetutkimus: Keskusta kiilasi ykköseksi, perussuomalaisia inhotaan eniten

9:39

Suomalainen poliittinen kenttä on muutostilassa. Tämä näkyy MTV3 Uutisten haltuunsa saamasta, puolueiden sisäiseen käyttöön tarkoitetusta tutkimuksesta. Keskusta on kiilannut ykköseksi ohi kokoomuksen ja SDP:n.

Suomalaiset suhtautuvat tällä hetkellä puolueista myönteisimmin keskustaan. Kansalaisista yhteensä 42 prosenttia suhtautuu oppositiopuolue keskustaan myönteisesti tai erittäin myönteisesti.

Seuraavaksi eniten myönteisiä arvioita saavat SDP (36 %) ja Kokoomus (34 %).

Vihreisiin suhtautuu myönteisesti 32 prosenttia, vasemmistoliittoon 29 prosenttia ja perussuomalaisiin 27 prosenttia suomalaisista.

Rajuja muutoksia viime syksystä

Keskusta on tehnyt kovan harppauksen ylöspäin, kun huhtikuun tuloksia verrataan viime syyskuuhun. Syyskuussa 2012 keskustaan myönteisesti tai erittäin myönteisesti suhtautuvia oli 31 prosenttia. Parannusta viime syksystä on 11 prosenttiyksikköä.

Viime syksynä kokoomus oli vielä kärjessä. Kokoomukseen myönteisesti suhtautuvia oli 40 prosenttia, nyt 6 prosenttiyksikköä vähemmän.

SDP:n lukemat olivat viime syksynä 39 prosenttia eli laskua 3 prosenttiyksikköä.

Eniten inhotaan perussuomalaisia

Eniten kielteisiä arvioita saa perussuomalaiset. Melko tai erittäin kielteisesti perussuomalaisiin suhtautuu 61 prosenttia kansalaisista.

Inhokkilistalla seuraavina ovat vasemmistoliitto (55 %), vihreät (55 %), kokoomus (54 %) ja SDP (51 %). Vähiten kielteisiä arvioita saa keskusta, johon melko tai erittäin kielteisesti suhtautuu 44 prosenttia suomalaisista.

Tutkimuksen on tehnyt TNS Gallup.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.