Mainos

Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo: Perussuomalaisten jäsenmäärä saavuttamassa 10 000:n rajan

Perussuomalaisten jäsenmäärä on lähiaikoina nousemassa yli kymmenentuhannen, arvioi puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo

Slunga-Poutsalon mukaan jäsenmäärän viimeaikainen kasvu johtuu ennen muuta kuntavaaliehdokkaiden liittymisestä puolueeseen, mutta myös kesäkuun puoluekokous on houkutellut puolueeseen uutta väkeä. 

Jyväskylän puoluekokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja väistyvän Timo Soinin tilalle. Soini ilmoitti eilen, ettei pyri enää jatkokaudelle. 

Slunga-Poutsalo uskoo, että jäsenmäärän kasvu jatkuu kevään mittaan. Hän muistuttaa kesäkuun puoluekokoukseen haluavia, että jäsenyysanomuksen kanssa pitää olla hyvissä ajoin liikkeellä. 

Puolueen jäsenyys edellyttää puoluehallituksen hyväksyntää, minkä lisäksi puolueen jäsenmaksu pitää olla maksettuna 28. huhtikuuta mennessä. 

– Huhtikuun alkuun mennessä jos jättää jäsenanomuksen, niin pitäisi ennättää mukaan, Slunga-Poutsalo sanoi STT:lle. 

"Ei poliittista karsintaa" 

Slunga-Poutsalo kiistää sosiaalisessa mediassa esitetyt arviot, että puoluehallitus karsisi jäseneksi haluavia poliittisin perustein. Hänen mukaansa puoluehallitus on aina jättänyt osan hakemuksista hyväksymättä, eikä linjassa ole tässä suhteessa tapahtunut muutosta. 

– Niin kauan kuin minä muistan, on aina ollut niin että 7-9 prosenttia jäsenhakemuksista hylätään. 

Viimeisimmässä puoluehallituksen kokouksessa helmikuussa käsiteltiin Slunga-Poutsalon mukaan 450 jäsenhakemusta, joista hylättiin 33.  

Slunga-Poutsalon mukaan jäsenanomusten hylkäysperusteita on monenlaisia ja yhtä tyypillistä hylkäysperustetta on vaikea sanoa. 

– Jokainen jäsenhakemus käsitellään erikseen, ja puoluehallitus päättää niistä oman harkintansa mukaan, Slunga-Poutsalo summaa. 

– Jos joku kokee, että on tullut hylätyksi väärin perustein, niin aina voi hakea uudelleen jäseneksi. Se ei ole kiellettyä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.