Mainos

PS:n Slunga-Poutsalo puolueen jakaannuksesta: Popcorn-keissiä tuskin enää luvassa

7:31

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan lähipäivinä päättämään loikanneiden kansanedustajien kohtalosta.

Perussuomalaisten hajaannus alkoi viime viikonloppuna, kun puoluekokouksessa äänestettiin puolueen uudeksi puheenjohtajaksi Jussi Halla-aho. Sen jälkeen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ilmoittivat maanantaina, että hallitusyhteistyölle ole jatkoperusteita. Hallituskriisi kuitenkin peruuntui, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtaantui 20 kansanedustajaa istuvat ministerit ja entinen puheenjohtaja Timo Soini mukanaan Uusi vaihtoehto -ryhmään.

Perussuomalaisissa eduskuntaryhmän kahtiajako on otettu tyrmistyksellä vastaan, kuvailee Riikka Slunga-Poutsalo.

– Siellä ollaan tyrmistyneitä. Lauantaina puoluekokouksen jälkeen oltiin jo yllättyneitä suuntaan ja toiseen, mutta alkuviikon tapahtumien johdosta kaikki jäsenet ovat varmasti järkyttyneet. Tämä on aika surullista.

Slunga-Poutsalo kertoo toimineensa kentän vertaistukena viime päivät.

– Tämä on ollut valtava pettymys. Ymmärrän sen oikein hyvin.

Uusi vaihtoehto -ryhmän taival päättyy todennäköisesti puolueessa

Perussuomalaisten säännöissä on maininta, että puolueella voi olla vain yksi eduskuntaryhmä. Slunga-Poutsalo sanookin aamun Huomenta Suomi -ohjelmassa, että puoluehallituksessa on luvassa rapsakkaa keskustelua jakaantuneesta eduskuntaryhmästä.

– Tämä on aika outo tilanne jos puolueen jäseniä on kahdessa eri eduskuntaryhmässä. Nyt näyttää vähän siltä, että Uusi vaihtoehto -rtyhmän matka päättyy tässä puolueessa.

Kysymykseen siitä, onko mahdollista, että puoluehallituksessa erotettaisiinkin esimerkiksi istuva puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Slunga-Poutsalo hymähtää:

– Mikään tässä asiassa ei ole sellainen, että pelkästään nuijaa kopauttamalla erotettaisiin ihmisiä puolueesta. Näissä on tarkat protokollat, miten edetään. Siitähän vasta popcorn-keissiä vasta saataisiinkin aikaiseksi jos tämmöisiä asioita olisi vireillä.

Sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmä että siitä irtautunut Uusi vaihtoehto -ryhmä pitävät tänään kokoukset eduskunnassa kello 14. 

Slunga-Poutsalo toivoo malttia

PS:n puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo toivoo kaikkien osapuolten malttavan mielensä tilanteessa.

– Katsotaan rauhassa pala palalta. Kyllä tämä vielä tästä hyväksi muuttuu, hän rauhoittelee.

Perussuomalaisten hajaannusta ei puoluesihteeri tunnista. Hänen mukaansa puolueessa on vain perussuomalaisesti ajattelevia ihmisiä, ei halla-aholaisia tai soinilaisia.

Samaa näki Perussuomalaiset Nuoret -järjestön puheenjohtaja Samuli Voutila Huomenta Suomen haastattelussa. Hänen mukaansa puoluekenttä on puheenjohtaja Jussi Halla-ahon takana, koska tämä valittiin puolueen johtoon demokraattisesti.

Perussuomalaiset puolueena ei ole hänen mukaansa hajonnut, vaan myrskyn silmässä on vain eduskuntaryhmä.

Katso Samuli Voutilan koko haastattelu tästä:

7:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.