Terhi Kiemunki tänään oikeudessa – Slunga-Poutsalo: Luottamus ei ole oikeusprosesseista kiinni

7:58

Äänestäjien luottamus puolueeseen ei ole kiinni oikeusprosesseista, toteaa Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) Huomenta Suomi lähetyksestä.

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee tänään Terhi Kiemungin (ps.) syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mukaan oikeusprosessi tuskin horjuttaa äänestäjien luottamusta perussuomalaisiin. Parempi esimerkki äänestäjien luottamuksen horjumisesta olisi hänestä äänestysaktiivisuuden lasku.

– Kansalaisten luottamus siihen, voidaanko päätöksiä tehdä ja voiko omalla valinnalla vaikuttaa, on horjunut. Se horjuttaa uskoa poliittiseen järjestelmään enemmän kuin oikeusprosessit, Slunga-Poutsalo toteaa Huomenta Suomi -lähetyksessä.

13:28

Slunga-Poutsalosta se, millainen vastuu puolueen täytyy ottaa ehdokkaan tekemisistä, riippuu siitä, mitä ehdokas on sanonut tai tehnyt.

– Kun toreilla puhutaan maahanmuuttopolitiikasta, niin paljon tulee vastaan sellaisia kommentteja, että ”tästähän ei saisi sanoa, mutta...”

– Miksei saada sanoa? Pitää saada Suomessa puhua, mutta se sävy täytyy miettiä erityisen tarkkaan etenkin luottamustehtävässä toimivan.

Vihreidenkin valtuutettua epäillään – "puolueen reagointi tärkeintä"

Perussuomalaiset ei ole ainoa puolue, jonka jäsentä on kohdannut oikeusprosessi. Viime viikolla uutisoitiin, että vihreiden varavaltuutettua Saido Mohamedia epäillään törkeästä rahanpesusta.

Vihreiden puoluesihteerin Lasse Miettisen näkemys siitä, miten puolueen tulisi reagoida, eroaa Slunga-Poutsalon kommenteista. Hänestä äänestäjien luottamus voi horjua tällaisessa tilanteessa, ellei puolue osaa reagoida oikein.

– Meidän linjamme on, että tällaisessa tilanteessa pitää siirtyä sivuun luottamustoimen hoitamisesta. Se on kaikkien etu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja