Mainos

Vaalikone paljastaa: Puolueiden välillä yllättävä yksimielisyys kotihoidosta

Valtaosa eduskuntavaaliehdokkaista suosisi vanhusten kotihoitoa laitoshoidon sijaan. Kotihoidon kannattajat ovat enemmistö kaikissa puolueissa.

MTV:n vaalikone

MTV:n vaalikoneen kysymyksiin on vastannut yli 1500 eduskuntavaaliehdokasta.

Etsi ehdokasta ja tutustu tarkemmin MTV:n vaalikoneeseen täältä.

Löydät kaikki MTV:n vaaliuutiset osoitteesta www.mtv.fi/vaalit.

Kaikista MTV Vaalikoneeseen vastanneista eduskuntavaaliehdokkaista kolme neljästä oli samaa tai jokseenkin sama mieltä väitteestä "Yhteiskunnan tulee panostaa enemmän vanhusten kotihoitoon kuin laitoshoitoon". Eri mieltä tai jokseenki eri mieltä oli vain 8 prosenttia.

– Sana laitos kuulostaa negatiiviselta. Mielestäni Suomeen olisi saatava enemmän vanhusten yhteisasumista, jossa he voisivat saada tarvitsemiaan terveypalveluita. Eli jotain "laitoksen" ja kodin välimuotoa, kommentoi vihreiden ehdokas Vaasan vaalipiiristä.

Kotihoito edullisempi vaihtoehto

Vahvinta kotihoidon kannatus on kokoomuksessa, jossa 44 prosenttia ehdokkaista on samaa meiltä väitteen kanssa ja 46 jokseenkin samaa mieltä. Kannatus on laajaa myös keskustan, RKP:n ja vihreiden piirissä.

– Kotihoito mahdollistaa arvokkaan elämän ja on yleensä vanhuksen oma toive. Samalla kotihoito on kustannuksiltaan edullisempaa, kommentoi kokoomuksen ehdokas Varsinais-Suomen vaalipiiristä.

Heikointa kannatus oli SKP:n piirissä, jossa kotihoitoa suosi silti hieman yli puolet ehdokkaista.

– Ei näitä pidä asettaa vastakkain vaan molempiin on lisättävä voimavaroja, kommentoi SKP:n ehdokas Uudenmaan vaalipiiristä.

– Kotihoito on susi ja toimii ainoastaan niiden vanhusten kohdalla, jotka pystyvät kutakuinkin suoriutumaan askareistaan itse. Laitoshoitoa on demonisoitu valtiovallan toimesta aivan turhaan, jotta toimintoja saadaa siirrettyä yksityisille ja kuluja alas, toteaa muutos 2011 -puolueen ehdokas Oulun vaalipiiristä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.