Puolueiden puheenjohtajat kiristäisivät alkoholi- ja tupakkaveroa: Tupakka-askin hinta voisi tulevaisuudessa olla lähempänä kymmentä euroa – "Rangaistaan siitä, mikä pilaa ympäristöä"

Neljän suuren puolueen puheenjohtajat kohtasivat tänään paneelissa, jossa aiheena oli ensi vaalikauden talous- ja veropolitiikan linjaukset. 

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi, että puolueen tavoitteena on keventää ansiotuloveroa miljardilla eurolla. Tämä miljardi kerättäisiin hänen mukaansa haittaveroilla. 

– Rahoitetaan se sillä, mikä pilaa ja tuhoaa, eli ympäristöveroja, ilmastoveroja, kulutusveroja, Orpo totesi tänään tentissä.

Hänen mukaansa esimerkiksi tupakka-askin hinta tulisi lähestymään kymmentä euroa ja alkoholiveroakin nostettaisiin maltillisesti. 

– Ajatuksena on muuttaa verotusta niin, että rangaistaan enemmän siitä mikä pilaa ympäristöä ja ohjataan käyttäytymistä ympäristöystävällisempään suuntaan, hän täsmensi.

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi tentissä, että puolue kiristäisi alkoholin ja tupakan verotusta. 

Polttoöljyn veronkorotus herätti keskustelua

Solidaarisuusveron taas säilyttäisivät kaikki muut paitsi kokoomus.

Ilmastoveroja kannatettiin, mutta esimerkiksi polttoöljyn veronkorotus huoletti SDP:n Antti Rinnettä. Hänen mukaansa tämä kurittaisi eniten omakotitaloissa asuvia pienituloisia eläkeläisiä.

Muiden puolueiden puheenjohtajat kertoivat, että polttoöljyn veronkorotusta tulisi kompensoida esimerkiksi tukemalla muihin lämmitysjärjestelmiin siirtymistä.

Lue myös:

    Uusimmat