Puoli miljoonaa haksahti lataamaan haittaohjelman Google Playsta – piilotettu näihin peleihin

Googlen Play-sovelluskauppaan on jälleen päässyt luikahtamaan laajalti levinnyt haittaohjelma, kertoo uutistoimisto Forbes. Haittaohjelma oli tällä kertaa naamioitu ajopeleiksi.

Yhteensä 13 Google Playssa vaihtelevasti menestynyttä ajopeliksi naamioitua latausta sisälsi haittaohjelman, joka liittyy mitä luultavimmin mainontaan. Osa Play-kaupan tietojen mukaan Luiz Pinton kehittämistä ”ajopeleistä” on päässyt jopa nousussa olevien sovellusten listalle, mutta todellisuudessa kyse on huijauksesta.

Ajopelejä ladanneet kertovat myös Play-kaupan kommenttiosiossa, että kyseessä on huijaus. Asennuksen jälkeen sovellus, jonka kuvake katoaa käyttöjärjestelmästä kokonaan, alkaa käyttäjälle ilmoittamatta latailla Internetistä APK-sovellustiedostoja ja asennella niitä laitteeseen. Todellisuudessa käyttäjä ei saa pelattavakseen mitään.

Aiheesta Forbesille kertonut Android-haittaohjelmistontutkija Lukas Stefanko ei toistaiseksi osaa tarkemmin sanoa, mihin haittaohjelmaa on käytetty, mutta mitä luultavimmin kyse on mainoshuijauksesta. Haittaohjelma klikkailee useilla puhelimilla Internetistä löytyviä mainoksia, jolloin mainostaja, mitä luultavimmin hakkeri itse, saa rahaa.

Haittaohjelman on toistaiseksi haksahtanut lataamaan noin 560 000 käyttäjää, mutta sittemmin sovellukset on poistettu Play-kaupan valikoimista.

Google on alati pyrkinyt tiukentamaan Play-kauppansa sovellusseulaa, mutta yhä edelleen haittaohjelmia pääsee toisinaan valikoimiin. Ennen sovelluksen lataamista on aina hyvä aina lukaista muutama arvostelu, pelkkään helposti kaunisteltavaan tähtiluokitukseen ei kannata luottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja