Mainos

Puolassa uusi tutkinta Smolenskin lentoturmasta – entisen presidentin hauta auki

Puolassa aiotaan avata tänään maan entisen presidentin Lech Kaczynskin hauta.

Lento-onnettomuudessa kuolleen Kaczynskin ruumis on määrä tutkia uudelleen, koska Puolan viranomaiset epäilevät aiempien onnettomuustutkimusten tuloksia.  

Kaczynski kuoli lentokoneen maahansyöksyssä Smolenskissa Länsi-Venäjällä huhtikuussa 2010. Turmassa kuoli myös monia muita Puolan keskeisiä vaikuttajia.  

Aiempi puolalaistutkinta pitää turman syinä huonoa säätä sekä puolalaisten lentäjien ja venäläisten lennonjohtajien virheitä. Puolassa nykyään valtaa pitävä Laki ja oikeus -puolue arvelee kuitenkin, että koneessa saattoi syttyä tulipalo ennen maahansyöksyä. Puoluetta johtaa Kaczynskin kaksoisveli Jaroslaw Kaczynski.  

Puolalaismedian mukaan nyt alkavassa selvityksessä on tarkoitus tutkia kymmenien uhrien ruumiit. Tutkimusten arvioidaan kestävän ainakin kaksi kuukautta.  

Uusi tutkinta herättää Puolassa myös vastustusta. Esimerkiksi joukko uhrien omaisia on kirjoittanut presidentti Andrzej Dudalle avoimen kirjeen, jossa vainajien kaivamista haudoista sanotaan julmaksi ja sydämettömäksi teoksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.