Mainos

Punavuoren kaksoismurhan uhrien kaveri kertoo HS:lle tietävänsä, ketkä ovat syyllisiä – autosta vuonna 1992 kuolleena löytyneiden miesten tapaus on yhä selvittämättä

8:44
Punavuorella oli pitkään paha maine. Pornokauppias Tom Sjöberg MTV Uutisten haastattelussa.

Punavuoren kaksoismurhan uhrien kaveri kertoo Helsingin Sanomille tietävänsä, ketkä ovat syyllisiä tekoihin.

Punavuoresta löytyi helmikuussa 1992 autosta kaksi ruumista. Ne kuuluivat kahdelle nuorelle alamaailman pikkutekijälle, Kari Tahvanaiselle ja Veli Gröhnille. Heitä oli ammuttu teloitustyyliin.

Keskusrikospoliisi tutki tapausta murhina – ja tutkii yhä, koska rikos on edelleen selvittämättä eikä murha vanhene koskaan.

Teosta syytettiin alun perin erästä aiemmin aliupseerina työskennellyttä miestä, mutta oikeus hylkäsi syytteet näytön heikkouden vuoksi. Sittemmin syytteistä vapautettu mies on kuollut.

HS:n mukaan poliisi pitää kuitenkin aliupseerina työskennellyttä miestä yhä ainakin yhtenä tekijöistä.

Uhrien kavereihin kuulunut rikollinen kertoo nyt Helsingin Sanomille tietävänsä tekijät, muttei halua paljastaa heidän henkilöllisyyttään. Kaveri esiintyy jutussa nimettömänä turvallisuussyistä.

Punavuoren murhajutun esitutkintapöytäkirjan perusteella kyseinen mies on viimeinen tiedetty henkilö, joka näki kaksikon ennen kuolemaa, HS kertoo.

"Kaukona" jutussa esittäytyvä mies sanoo, että Tahvanaisen ja Gröhnin lähipiiri tiesi jo etukäteen tapahtumista ja sai niistä tietoa myös heti heidän kuolemansa jälkeen.

– Tää meidän lähiympäristö siinä. Sanotaan, että sinä yönä tiesi kaikki, ketkä pitikin, että näin on tapahtunut, "Kauko" sanoo HS:lle.

Helsingin Sanomat toteaa, että mieheen on syytä suhtautua kriittisesti, mutta moni hänen kertomistaan asioista vaikuttaa uskottavalta. Osa miehen kertomista tiedoista on myös yhteneviä muiden lähteiden kertoman kanssa ja mies on kertonut myös itselleen epäedullisista asioista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja