Punaposken mansikkaherkku ja Kuohkea porkkana-omenapuuro

Punaposken mansikkaherkku

  • 1 dl puuroriisiä
  • 6 dl vettä
  • (ripaus suolaa)
  • ½ prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl mansikoita
  • (ripaus sokeria)

Keitä puuroriisi kypsäksi vedessä, jonka voit halutessasi maustaa ripauksella suolaa. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita se varovasti riisin joukkoon. Survo mansikat tai soseuta ne tasaiseksi sauvasekoittimella ja sekoita myös riisi-vaniljavaahtoseokseen. Mausta sokerilla maun mukaan.

Resepti: Marjut Lamminaho

Kuohkea porkkana-omenapuuro

  • 400 g porkkanasosetta
  • 100 g omenasosetta
  • 6 dl vettä
  • 1,5 dl tummia mannasuurimoita
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu (varovasti)

Mittaa kattilaan soseet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mannasuurimot hyvin vatkaten. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuroa sokerilla ja tilkalla sitruunamehua. Jäähdytä ja vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Resepti: Kaija Nieminen

Lue myös:

    Uusimmat