Mainos

Punapaitakuljettajalle ei vahingonkorvauksia

Punaisen villapaidan takia irtisanottu bussinkuljettaja ei Kouvolan hovioikeuden mielestä ole oikeutettu vahingonkorvaukseen. Keskiviikkoisella päätöksellä hän saa pelkästään irtisanomisajan eli kuuden kuukauden palkan.

Lahden käräjäoikeus määräsi maaliskuussa Koiviston Auton maksamaan irtisanomalleen kuljettajalle vahingonkorvauksena 16 kuukauden palkan. Alioikeuden mielestä tällä oli huhtikuussa oikeus käyttää vaikka punaista omaa villapaitaa, kun työnantaja ei ollut luovuttanut vaatimaansa sinistä. Hovioikeus kumosi Lahden käräjäoikeuden päätöksen. Sen mielestä työnantaja oli oikeutettu vaatimaan, että kuljettaja käyttää joko yhtiön hankkimaa ja kustantamaa työpukua tai sinistä villapaitaa.

-Koska kuljettajalla on ollut mahdollisuus ostaa työnantajan hyväksymä villapaita huomattavasti alennettuun hintaan, ei työnantajan villapaidan väriä koskevasta vaatimuksesta ole aiheutunut hänelle enempää kustannuksia kuin tavallisen työvaatetuksen hankkimisesta olisi aiheutunut, perustelee hovioikeus.

Hovioikeuden mukaan työnantajalla oli "erityisen painava syy" irtisanoa kuljettaja, joka oli kieltäytynyt noudattamasta pukeutumismääräyksiä varoituksen jälkeenkin. Perustetta ei kuitenkaan katsottu niin "tärkeäksi", että työnantajalla olisi ollut oikeus purkaa työsuhde heti. Siksi bussiyhtiö joutuu maksamaan irtisanomisajan palkan, runsaat 55 000 markkaa.

Osapuolet maksavat itse hovioikeuskulunsa. Alioikeusvaiheen kulut jäivät työnantajan hoidettaviksi. Kuljettaja hakee todennäköisesti korkeimmalta oikeudelta muutoksenhakulupaa hovioikeuden ratkaisuun. Asiamies Antti Rinteen mukaan työpaikoilla joudutaan mielivaltaan, jos työnantaja voi työsuhteessa asettaa työntekijöille velvoitteita ilman, että maksaa niistä aiheutuvat kustannukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.