Mainos

Punakhmerien olo käy yhä tukalammaksi

Kambodzhassa valtaa pitävä toinen pääministeri Hun Sen esitteli eilen suunnitelmaansa punakhmerien viidakkotukikohdan valtaamiseksi ja entisen hirmuhallitsijan Pol Potin pidättämiseksi.

Hun Sen sanoi yhdysvaltalaisen tv-yhtiön haastattelussa yrittävänsä toisaalta houkutella punakhmerejä loikkauksiin ja toisaalta ryhtyä sotilasiskuun tukikohdan alueella. Lisäksi Hun Sen aikoi neuvotella Thaimaan hallituksen kanssa yhteistyöstä sissiliikkeen rippeiden kukistamiseksi. Anlong Venin tukikohta sijaitsee lähellä Thaimaan rajaa.

Hun Sen nimitti farssiksi punakhmerien omaa viimeviikkoista oikeudenkäyntiä, jossa Pol Pot tuomittiin elinikäiseen kotiarestiin.
- Haluan lähettää hänet kansainvälisen tuomioistuimen eteen, koska tämä on suuri ongelma: kansanmurhaongelma, totesi Hun Sen. Hun Sen oli itsekin aikoinaan punakhmerien prikaatinkomentaja, mutta loikkasi Vietnamin tukemien vasemmistolaisten riveihin. Hän syrjäytti kuun alussa Kambodzhan ensimmäisen pääministerin Norodom Ranariddhin syyttäen tätä vehkeilystä punakhmerisissien kanssa.

Jopa kahden miljoonan kambodzhalaisen arvellaan menehtyneen punakhmerien hirmuhallinnon aikana vuosina 1975-79.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.