F1:ssä draamaa – Max Verstappen kiehui ja taipui

McLarenin Lando Norris täräytti paalulle F1:n Brasilian GP:n sprintin aika-ajoissa. Aika-ajot oli keskeytetty avausosiossa punaisilla lipuilla Alpinen Esteban Oconin rysäytettyä rajusti ulos. 

Sprinttiaika-ajoissa oli menossa ensimmäisen osion viimeinen minuutti, kun Ocon oli ohittamassa Aston Martinin Fernando Alonsoa. Oconin auto lähti kuitenkin heittelehtimään, minkä myötä hän törmäsi Alonsoon ja jatkoi matkaansa vauhdilla seinään.

Ocon nimitti Alonsoa tiimiradiossa "idiootiksi" ja vahvisti perään tallilleen olevansa kunnossa.

Ocon oli 16. sijansa myötä ensimmäinen sprintin aika-ajojen toisesta osiosta karsiutunut. Alonso selviytyi jatkoon, mutta ei ajanut vaurioituneella autolla enää toisessa osiossa.

Verstappen purkautui tallille

Red Bullin Max Verstappen ehti kiehua tiimilleen ennen punaisten lippujen tuloa. Alankomaalaistähti ei ollut aikakierroksella ja ihmetteli tilannetta, jossa tallikaveri Sergio Pérez ohitti hänet vauhdilla.

– Mitä "Checo" on tekemässä? Kaveri, sinun täytyy kertoa minulle, jos hän on menossa kierrokselle. En tiennyt, Verstappen pauhasi tiimitadioon.

Kolmannen maailmanmestaruutensa jo varmistaneelle Verstappenille vastattiin, että tilanne ei ollut odotettu.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas eteni sprinttiaika-ajojen toiseen osioon, mutta ei enää kolmanteen. Hän sijoittui 14:nneksi. 

Toisen osion nopeimman ajan porhaltanut Norris onnistui harvinaisesti päihittämään Verstappenin myös viimeisessä kolmannessa osiossa. McLarenin brittikuski kaasutteli paalulle 0,061 sekunnin turvin ennen toiseksi sijoittunutta alankomaalaista. Pérez oli kolmas reilun sekunnin kymmenyksen Norrisia hitaampana.

Sprintin on määrä alkaa tänään lauantaina kello 20.30 Suomen aikaa.

Verstappen oli nopein eilisissä tavallisissa aika-ajoissa, joissa ajettiin lähtöasemista sunnuntain täyteen osakilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat