Punainen liha ei aiheutakaan sydän- ja verisuonitauteja?

Lihatiski. Lehtikuva
Lihatiski. Lehtikuva
Julkaistu 08.06.2010 09:31(Päivitetty 10.06.2010 09:28)

Kaikki liha ei automaattisesti lisää sydäntauteja tai diabetesta, kertoo suomalainen lääkäriseura Duodecim.

Runsas punaisen lihan syöminen on yhdistetty muun muassa suurentuneeseen sydän- ja verisuonitautien vaaraan. Tuoreen selvityksen perusteella tämä saattaa koskea vain makkaroita, pekonia ja muita jalostettuja lihatuotteita.

Harvardin yliopiston tutkijat analysoivat uudelleen 20 lihatutkimusta ja havaitsivat ettei punaisen prosessoimattoman lihan syöminen lisännyt riskiä sairastaa sydän- ja verisuonitauteja tai diabetesta.

(MTV3)

Duodecim

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa