Mainos

Pukuvalmistaja Turo Tailor vähentää väkeä

Kuopion tehtaalta irtisanotaan yli 50 työntekijää. Sen tuotantoa siirretään yhtiön tehtaalle Tallinnaan.

Kuopiolainen miesten pukujen valmistaja Turo Tailor irtisanoo Kuopion-tehtaallaan 52 työntekijää ja toimihenkilöä.

Yhtiö ilmoitti kaikkia henkilöstöryhmiä koskevien yt-neuvottelujen aloittamisesta juhannuksen jälkeen. Kuopion tehtaalle jää neuvotteluiden päättymisen jälkeen noin 70 työntekijää.

Kuopion tuotantoa siirretään yhtiön tehtaalle Tallinnaan. Toimitusjohtaja Heikki Vuorisen mukaan tavoitteena on tehostaa yhtiön tuotantoketjua.

- Kuopion tuotanto ei pienene mitenkään radikaalisti, sillä sehän on ollut varsin pientä jo tähänkin asti. Alihankintaa muualla vähennetään. Tavoitteena on siirtyä tuotantoon, jota itse hallitsemme pääosiltaan, kertoo Vuorinen.

Vuorisen mukaan alan hintakilpailu on jatkuvasti kiristynyt. Vaatteiden reaalihinnat ovat laskeneet, ja samalla kustannustaso on muilta osin noussut.

Turo Tailor on Pohjoismaiden johtava miesten pukujen ja päällystakkien valmistaja. Konserni teki viime vuonna 300 000 euron voitollisen tuloksen 23,5 miljoonan euron liikevaihdolla. Konsernilla on liiketoimintaa muun muassa Virossa ja Norjassa. Kuopiossa väki on vähentynyt. Viisi vuotta sitten kaupungissa työskenteli vielä 215 turolaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.