Pukuhuijauksen paljastamisesta vakavasti varoitettu Petter Kukkonen: "Suhtaudun vakavasti, mutta perusviestistäni en peräänny"

Kansainväliseltä hiihtoliitolta FIS:ltä vakavan varoituksen julkisuuteen lausumista puheistaan saanut Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen myöntää, että hän olisi voinut käyttää kritiikissään toisenlaista sävyä. Viestistään hän ei silti aio perääntyä.

FIS ilmoitti Kukkosen saamasta varoituksesta kirjeitse Suomen hiihtoliittoon. FIS:n mukaan asia olisi pitänyt hoitaa virallista tietä, ei median kautta.

– Varoitus tuli siitä, miten olen mediassa esiintynyt ja lajia halventanut tai tuonut lajia huonoon valoon. Ei sitä sanktiossa ole tarkemmin määritelty. Tällainen huono käytös, Kukkonen kommentoi varoitusta MTV Urheilulle.

Kukkonen kertoo ottavansa FIS:n rankaisutoimen tosissaan. Hän pitää tätä hyvänä oppituntina itselleen.

– Se oli FIS:n kanta, ja suhtaudun varoitukseen vakavasti. Totta kai olisin voinut miettiä tarkemmin sanoja ja sanamuotoja, miten asiaa lähdin kommentoimaan mediassa.

– Toisaalta siitä perusviestistä, jonka halusin tuoda esille, en peräänny. Se on ihan selvää, Kukkonen linjaa.

Kukkonen vaatii yhä FIS:ltä välittömiä toimia

Kukkonen haluaa edelleen, että FIS tutkii hyppypukujen leikkauksilla tehtävän huijaamisen välittömästi, sillä asiaan on puututtava nopeasti jo urheilijoiden oikeusturvan nimissä.

– Kun olemme itse asiaa tarkastelleet, näyttäisi siltä, että mittaustoiminta ei ole tätä päivää ja siellä on paljon aukkoja, jotka voivat altistaa kilpailumanipulaatiolle.

– Minulla ei ole mitään todisteita, enkä voi ketään syyttää – enkä aiokaan syyttää asiasta, mutta peräänkuulutan FIS:n vastuuta asian suhteen, Kukkonen toteaa.

Suomen hiihtoliitto on valmentajan mukaan lähtenyt viemään asiaa eteenpäin myös virallista reittiä. Suomi ei ole kritiikissään yksin, mutta kaikki huomio on nyt kohdistunut Kukkoseen tämän avattua suunsa räväkällä tavalla.

Kukkonen ennakoi, että tapauksen takia tunnelma joidenkin maajoukkueiden kanssa voi muodostua Ramsaun maailmancupin kilpailuissa ”jäätäväksi”. Toistaiseksi kaikki on kuitenkin mennyt hyvin.

– Ei ole mitään lynkkausmeininkiä ollut, Kukkonen tiivistää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja