Puhu kuin Obama

Julkisesti puhuminen voi olla monelle stressitekijä, mutta harjoittelulla ja oikeilla nikseillä sinusta voi kuoriutua yhtä loistava puhuja kuin Barack Obama. Ota vinkit talteen ja valmistaudu loistamaan estradilla.

1. Hanki hyvä materiaali

Puheesi tarvitsee nasevan alun ja lopun, sillä nimenomaan ne jäävät kuulijan muistiin parhaiten. Puheen alun tulee olla kiinnostava ja lopussa on hyvä olla asian ytimen kokoava yhteenveto.

2. Harjoittele, harjoittele, harjoittele

Suurin osa kaikista hyvistä puheista, joita olet kuullut, ovat harjoiteltuja. Kirjoita puheesi sanasta sanaan. Näin voit tarvittaessa varautua papereihisi.

3. Pidä lyhyenä

Muuten menetät kuulijoiden mielenkiinnon. Oikea pituus päivällis-, syntymäpäivä-, ja hääpuheeksi on noin 2 - 4 minuuttia.

4. Saa yleisö puolellesi

Yksi kikka on hakea kuulijoihin katsekontakti, mielellään niin moneen kuin mahdollista. Toinen kikka on antaa kuulijoiden olla mukana, antaa heidän asettaa kysymyksiä ja mielipiteitä.

5. Älä piiloudu tekniikan taakse

Tukiohjelmat kuten powerpoint ja elokuvapätkä voivat olla hyvä täydennys. Älä kuitenkaan turvaudu liikaa kuviin. Sinun tulee stimuloida kuulijoita persoonallasi.

6. Hyödynnä ääntäsi

Mieti taukoja, äänensävyjä ja volyymia. Puhu kiehtovasti, mutta älä liian nopeasti.

7. Mieti kehonkieltä

Seiso rennosti, mutta ryhdikkäästi. Käsien käyttö puhuessa antaa positiivisen vaikutelman.

8. Pidä katsekontakti

Älä pyörittele silmiäsi. Jos näytät kuvia, älä pidä katsettasi niissä.

9. Uskalla näyttää hermostuneisuutesi

Useimmat eivät kiinnitä huomiota puhujan hermostuneisuuteen. Kuuntelijat arvioivat sitä mitä sanot, eivät sitä, miltä esiintymisesi näyttää.

MTV3/Helmi

Lähde: Amelia
Kuva: Wireimage

Lue myös:

    Uusimmat