Puhemies Vanhanen MTV Uutisille: Potilasturvallisuuslaki voimaan nopeimmillaan viikossa

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) arvioi MTV Uutisille, että eduskunnalla on edellytykset käsitellä potilasturvallisuuslaki nopeimmillaan noin viikossa. Lain perusteella voitaisiin määrätä lakon piirissä olevaa hoitohenkilöstöä tekemään välttämättömäksi katsottua suojelutyötä.

Vanhasen mukaan eduskunta voi tarvittaessa kokoontua hyväksymään lain ensi viikonloppuna. Aikataulu riippuu siitä, milloin esitys saapuu eduskuntaan ja sen käsittelyaikataulusta eduskunnan valiokunnissa, esimerkiksi sosiaali- ja terveys- sekä perustuslakivaliokunnassa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) kertoo MTV Uutisille, että valiokunta on jo valmistautunut lain nopeaan käsittelyyn muun muassa varautumalla kokoontumaan poikkeuksellisiin aikoihin.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila on kertonut aiemmin, että tavoitteena on saada lakiesitys valtioneuvoston istuntoon ja eduskuntaan ensi viikon alussa.

Lakiesityksen käsittely eduskunnassa alkaa lähetekeskustelulla, jonka jälkeen esitystä käsitellään valiokunnissa. Tämän jälkeen täysistunnossa on ensimmäinen käsittely ja lakiesitys hyväksytään toisessa käsittelyssä, joka voi olla aikaisintaan kolmen päivän kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja