Mainos

Puhemies Heinäluoma Seurassa: Vaimon kuolema syöpään lamaannutti

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) kertoo Seura-lehden haastattelussa vaimonsa menehtyneen nopeasti edenneeseen syöpään. Vaimon kuolema lamaannutti Heinäluoman hetkeksi täysin.

- Muutaman päivän olin hyvin voimaton. Vastaavaa en ole ennen kokenut, Heinäluoma sanoi lehdelle.

Satu Siitonen-Heinäluoma kuoli 8. tammikuuta kotonaan. Haastattelun mukaan koko viisihenkinen perhe oli koolla tuolloin viimeistä kertaa. Sairaus oli todettu viime elokuussa.

- Tammikuun neljäntenä päivänä tehtiin päätös, että hoidot lopetetaan ja aloitetaan saattohoito kotona. Se oli Sadun oma toivomus.

Heinäluoma kiittää Helsingin kotisairaanhoitoa vaimonsa viimeisistä päivistä.

Rutinoituneelle poliitikkolle puhuminen vaimonsa hautajaisissa tammikuun lopussa oli kova paikka. Ääni lohkeili.

- Se oli elämäni vaikein puhe. Ei ollut mitään apua siitä, että olen pitänyt puheita Yhdistyneissä kansakunnissa, pienillä työväentaloilla ja kaikkialla niiden väliltä. Tunsin vain avuttomuutta, Heinäluoma kertoo Seurassa.

Heinäluoma myös ihmettelee omia reaktioitaan, kun muut nauravat. Tai uutta siviilisäätyään, kun sitä kysyttiin luottokorttia uusittaessa. Heinäluoman mukaan leski-sana tuntuu murhaavalta ja osoittelevalta.

- Arvaamattomuus seisauttaa. Jos ryhtyy etsimään syitä kaikelle, niitä ei koskaan löydy. Mysteeriin kuuluu myös onni: Saan olla onnellinen siitä etuoikeudesta, että minulla on kolme lasta, puhemies Eero Heinäluoma sanoo.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.