Puhelinhaastattelu tiedossa? Valmistaudu oikein ja loista!

Puhelinhaastattelut yleistyvät jatkuvasti, joten kannattaakin napata takataskuun muutama vinkki tällaisen haastattelun varalle.

Työpaikan saaminen tuntuu olevan nykyään yhä haastavampaa. Haastatteluita varten kannattaakin valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla. Puhelinhaastattelut ovat yhä yleisempiä, mutta osalle tuntuu hankalalta vakuuttaa mahdollinen tuleva pomo puhelimitse.

Valmistaudu

Perehdy yritykseen, jotta osaat vakuuttaa haastattelijan puhelimitse. Rustaa paperille kysymyksiä, joihin tarvitset vastauksen. Nykyään työpaikkailmoituksesta tai yritysten sivustoilta ei nimittäin tunnu löytyvän tarpeeksi informaatiota. Työhaastattelussa kannattaa viitata yrityksen aiempiin saavutuksiin ja osoittaa, että olet todella innostunut kyseisestä paikasta.

Poista häiriötekijät

Yritä päästä haastattelun ajaksi johonkin rauhalliseen huoneeseen, jossa säästyt esimerkiksi haukkuvilta koirilta tai itkeviltä lapsilta. Sulje tai poista kaikki mahdolliset häiriötekijät puhelun ajaksi. Huolehdi myös, että puhelimessa akku on ladattu täyteen.

Vaatetus ja ääni

Puhelinhaastatteluun kannattaa pukeutua aivan kuin kasvotustenkin tapahtuvaan haastatteluun. Laita yllesi sellainen asu, jossa tunnet olosi oikein itsevarmaksi.

Puhelinhaastattelussa äänellä on todella suuri merkitys, joten laita kaikki peliin ja kuulosta kiinnostuneelta ja iloiselta. Puhuessa kannattaa tilanteen mukaan hymyillä, sillä tämä kuuluu puhuessa ihastuttavasti läpi.

Tulosta ansioluettelosi

Puhelinhaastattelun hyvä ja huono puoli on se, että haastattelija ei näe sinua. Tulosta ansioluettelosi ja aseta pöydälle tärkeitä informaatioita, joita haluat mahdollisen tulevan pomosi tietävän. Älä kuitenkaan rapistele papereita, vaan aseta ne niin, että näet ne tarvittaessa ilman turhia siirtelyitä.

Ole asiallinen ja ystävällinen

Puhelinhaastattelut kestävät yleensä vähemmän aikaa kuin normaalit haastattelut, joten hyvä vaikutelma pitäisi saada aikaiseksi melko nopeasti. Puhelun aikana kannattaa kysymyksiin vastata lyhyesti ja ytimekkäästi. Muista myös olla ystävällinen.

Muistutusviesti

Lähetä työnantajalle sähköpostiviesti pari päivää haastattelun jälkeen. Muistuta häntä mistä puhuitte ja osoita jälleen kiinnostus työpaikkaa kohtaan. Sähköpostiviestin aiheeksi voi laittaa oman nimensä ja haetun työpaikan tittelin.

Lue lisää:

Lähde: Real Simple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat