Mainos

Puhelimen lukitusta ei kannata jättää kasvojentunnistuksen varaan – näin helposti sen saa murrettua

Uuden Samsung Galaxy Note 8:n lukitun näytön voi halutessaan avata myös kasvojentunnistuksen avulla. Sen turvallisuus ei kuitenkaan ole sormenjälkitunnistuksen luokkaa, sillä puhelimen saa avattua näyttämällä sille pelkkää valokuvaa, kertoo Business Insider.

Sosiaalisessa mediassa leviää useita videoita, joissa Samsung Galaxy Note 8:n lukitun näytön saa avattua näyttämällä toisen puhelimen ruudulla olevaa kasvokuvaa. Tämä on saanut monet epäilemään kasvojentunnistuksen turvallisuutta, ja syystä.

Jos puhelimen suojauksen jättää pelkän kasvojentunnistuksen varaan, sitä voi huijata helposti esimerkiksi Facebookista tai Instagramista ladatun kuvan avulla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Samsung tiedostaa ongelman ja mainitsee asian myös nettisivuillaan. Sivuilla kerrotaan, että kasvojentunnistus ei ole yhtä turvallinen kuin sormenjälkitunnistus tai pin-koodi.

Yhtiö kommentoi Techcrunchille, että kasvojentunnistus on vain yksi vaihtoehto monista tavoista aktivoida puhelimen näyttö, ja on verrattavissa siihen, että näytön avaisi ruutua pyyhkäisemällä.

Kasvojentunnistuksen turvallisuutta voi parantaa kytkemällä tunnistusta nopeuttavan faster recognition -asetuksen pois päältä. Tämän jälkeen puhelimen avaaminen valokuvan tai videon avulla on vaikeampaa.

Turvallisinta on kuitenkin kytkeä kasvojentunnistus kokonaan pois päältä ja käyttää puhelimen lukitsemiseen perinteistä pin-koodia tai sormenjälkitunnistusta.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.