Uutuuspuhelimen lukitus onkin kaikkea muuta kuin luotettava – kasvojentunnistus aukeaa pelkällä kuvalla

Twitterissä mies osoittaa videolla, että OnePlus 6 -puhelimen kasvojentunnistuksen voi avata pelkällä omistajan printatulla kuvalla. Tapauksesta uutisoi Softpedia News.

Mikä sai ihmiset jonottamaan tunteja uutuuspuhelinta? Katso video yltä!

Twitter-käyttäjä rikvduijn väittää, että vasta julkaistun OnePlus 6 -puhelimen kasvojentunnistuksen voi avata pelkästään näyttämällä kuvaa laitteen omistajasta. Väitteensä tueksi mies on jakanut Twitteriin videon, jossa hän tekee näin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Laitetta ei oltu koulutettu etukäteen tunnistamaan kasvot printatusta kuvasta. Softpedia News arvioi, että sama kikka voisi hyvinkin toimia jopa mustavalkoiseen kuvaan.

OnePlus ei ota vastuuta

OnePlus on jo aiemmin ilmoittanut vapausvastuulausekkeenaan, että OnePlus 6 -puhelimen kasvojentunnistusjärjestelmä ei voita turvallisuudessa salasanoja, joka on kaikista varmin tapa suojata laite.

OnePlus käyttää laitteissaan kiinalaisyhtiö SenseTimen teknologiaa, joka on muun muassa auttanut rakentamaan Kiinan viranomaisten käyttämää kasvojentunnistusteknologiaa valvontakameroihin.

OnePlus 6 ei ole kuitenkaan ainoa. Vastaavilla kikoilla on aiemmin onnistuttu pääsemään myös muiden Android-laitteiden, kuten Samsung Galaxy S8 -puhelimen, kasvojentunnistuksen ohi. Softpedia Newsin mukaan tällä hetkellä Applen iPhone X -puhelimen kasvojentunnistusteknologia vaikuttaa olevan edistynein ja turvallisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja