Puerto Rico odottaa Dorian-myrskyn saapumista – saarelle julistettiin hätätila

Puerto Ricossa varaudutaan Dorian-myrskyn riepotukseen. Tällä hetkellä Dorian puhkuu vielä Karibialla trooppisena myrskynä, mutta se saattaa vahvistua hirmumyrskyksi ennen iskemistään Puerto Ricoon ja Dominikaaniseen tasavaltaan.

Puerto Ricon kuvernööri Wanda Vazquez on julistanut saarelle hätätilan. Vasquezin mukaan Puerto Rico on nyt huomattavasti paremmin valmistautunut kuin vuonna 2017, kun hirmumyrsky Maria ruhjoi osavaltiota.

Vaikka Marian tuhoista on kulunut jo toista vuotta, kiista avustusrahoista ja jopa myrskyn vaatimien uhrien määrästä on edelleen ajankohtainen. Puerto Ricon osavaltion viranomaisten mukaan kuolleita oli 64, kun taas terveysviranomaiset kertovat myrskyn tappaneen liki 3 000 ihmistä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kirjoitti Twitterissä, että Yhdysvaltoihin kuuluvalle itsehallintoalueelle on myönnetty Marian jälkien korjaamiseen ennätykselliset 92 miljardia dollaria. Todellisuudessa kongressi myönsi rahaa runsaat 42 miljardia, mistä Yhdysvaltain liittovaltion pelastustoimesta vastaavan viraston Feman mukaan saarelle on saatu vain vajaat 14 miljardia dollaria.

Vazquezin edeltäjä Ricardo Rossello joutui eroamaan viime kuussa apusotkun takia.

Dorianin odotetaan saapuvan Puerto Ricon lounaisrannikolle myöhemmin tänään.

Lue myös:

    Uusimmat