Mainos

Provinssirockissa 70 000 kävijää

Kauniissa säässä juhlittu Seinäjoen Provinssirock veti kolmen päivän aikana yhteensä noin 70 000 kävijää. Eniten väkeä oli lauantaina, hieman yli 24 000.

"Sano ei Anssi Kelalle", luki Provinssirockin päälavan edessä liehuneessa viirissä. Vaikka multiplatinaa myynyt Nummelan oma poika yleisön joukossa olikin, päälavan eilinen tarjonta oli raskaan rockin tummanpuhuvaa juhlaa. Runttauksen aloitti Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, joka tuntui itsekin yllättyneen tuoreesta suursuosiostaan. Yhtyeen fanipaitoihin sonnustautunut yleisömeri lauloi mukana sekä Rajaportti-albumin hittejä että varhaisten albumien tuntemattomampia kappaleita. Rautiaisen melodioissa ja synkissä tarinoissa on kiistatonta voimaa, mutta suuremmissa annoksissa lievä sävyttömyys alkaa kiusata korvaa. Lavalla vieraili YUP-yhtyeen Jarkko Martikainen, joka on kunnostautunut myös Rautiaisen kappaleiden sanoittajana.

Amerikkalaisen Slayerin ennustusmetalli on sukua perjantain pääesiintyjän Dream Theaterin urheilumetallille. Myös Slayerilla suorittaminen on etusijalla, vaikka yhtyeen kohkaamisessa on ideaa ja rouheaa raskautta tuntuvasti maanmiehiään enemmän.

Lauantai-illan metallimaratonin päätti saksalainen Rammstein, joka pohjustaa kitaravyörynsä tiukalla teollisella rytmillä ja koristelee kokonaisuuden yllättävällä melodisuudella. Kasvavasta kansainvälisestä suosiosta huolimatta yhtye pysyttelee saksan kielessä. Yltiömachoileva räjähteillä kuorrutettu lavaesiintyminen sekä hyödyntää että parodioi saksalaisuuteen liitettäviä kliseitä: saksalainen ja pommithan ovat monelle tuttu yhdistelmä jo vuosien takaa. Spektaakkelin järjestäjinä Rammsteinin totiset pojat ovat vailla vertaansa: Kun näkee kaksikymmentuhatpäisen festarijoukon karjumassa yhteen ääneen Mütter-hittiä, näystä ei voi olla vaikuttumatta.

Metallijylyä saattoi kuitenkin paeta sivulavoille, joilla kuultiin moni-ilmeisempää popmusiikkia. Vanhaa 1990-luvun Provinssi-perinnettä edusti brittiläinen kulttiyhtye Super Furry Animals, jonka lempeä retrosävyinen kitarapop soljui luontevasti leppeässä kesäillassa.

Yrmeiden metallimiesten täydellinen vastakohta oli ruotsalaisen The Ark-yhtyeen laulaja Ola Salo, jonka esiintyminen oli sekoitus glamrockin koketeerausta ja kabareen häikäilemätöntä teatraalisuutta.

Lauantain kotimaisia tähtiä olivat Niskalaukauksen lisäksi muun muassa Maija Vilkkumaa, Jonna Tervomaa, Kwan, Giant Robot ja parin vuoden takaisten hittialbumiensa materiaaliin keskittynyt YUP.

Provinssirockin päätöspäivän tämänpäiväisiä esiintyjiä olivat muun muassa Anssi Kela, brittiläinen Faithless sekä ruotsalaiset The Motorhomes ja Hellacopters.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.