Prostituution neljä myyttiä

Prostituutio on yksi maailman vanhimmista ammateista. Se on myös ala, joka kokenut nopeasti muutoksia. Sen vuoksi monilla ihmisillä on siitä virheellisiä käsityksiä. Lue neljä myyttiä, joita prostituution ympärillä on.

1. Prostituutiota harjoitetaan pimeillä kaduilla. Entisaikaan prostituutiota tapahtui vain tietyissä kaupunginosissa. Jos halusi ostaa prostituoidulta palveluita, niitä saattoi etsiä esimerkiksi baarien takaisilta kujilta ja hämäristä puistoista. Nykyisin vain muutamassa suurkaupungissa on omat alueet seksin myynnille. Suurin syy ilmiön katoamiseen on Internet. Seksipalveluita voi mainostaa verkossa monissa paikoissa, kuten treffipalveluissa ja foorumeilla. Tämän vuoksi parittajien rooli prostituutiossa on pienentynyt. Netti on mahdollistanut myös prostituution siirtymisen sisätiloihin. Tavallisimpia paikkoja ovat nykyään hotellit ja asunnot.

2. Miehet tapaavat prostituoituja ainoastaan seksin takia. Monet miehet maksavat nykyään juttuseurasta.Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että miehet eivät aina maksa naiselle seksistä, vaan saattavat kaivata juttu- tai päivällisseuraa. Jopa 40 prosenttia kaikista prostituoitujen töistä eivät sisällä seksiä. Monet prostituoidut ovat sanoneet, että he toimivat pikemminkin avioliitoterapeutteina, sillä miehet tarvitsevat ystävän, joka ei tuomitse.

3. Prostituoidut käyttävät huumeita ja ovat kokeneet pahoinpitelyä. Tämä väittämä saattoi ennen olla totta, mutta ei enää. Eräs tutkimus osoittaa, että nykyisin seksityöläiset tekevät tietoisen päätöksen siirtyä alalle. Työ on joustavaa ja itsenäistä ja siitä saa nopeasti rahaa. Näillä naisilla ei ole mitään yhteistä niiden prostituoitujen kanssa, jotka työskentelevät yhä kaduilla. Vuonna 2001 tehty brittiläinen tutkimus osoitti, että kaduilla työskentelevät prostituoidut ovat usein henkilöitä, jotka ovat joutuneet alalle hyvin nuorina. Heidän keskuudessaan huumeet ja väkivalta ovat yleisempiä.

4. Prostituoitu on poliisin vihollinen. Poliisit ovat usein empaattisia ja auttavaisia prostituoituja kohtaan. Sen sijaan että he pidättäisivät seksityöläisiä, he usein antavat heille varoituksen ja etsivät pikemminkin väkivaltaisia asiakkaita. Valitettavasti poliisin on nykyään vaikeaa auttaa näitä naisia, koska he työskentelevät sisätiloissa.

MTV3/Helmi

Lähde: Washingtonpost.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat