Prisman pidetty työntekijä Pirjo, 78, joutui koko kevääksi pois töistä, lyttää hallituksen korona-toimet – "Siihen pystyvät hyvin kylmät ihmiset, joilla ei ole empatiaa"

Korona-kevät nosti selkeästi vanhuseläkkeelle hakeutuvien määrää 2:09
Pirjo Tiainen kertoo Seitsemän uutisille tuohtumisestaan hallituksen korona-toimista.

Pirjo Tiainen on palannut pitkän tauon jälkeen töihin Keravan Prismaan. Hallitukselle hän on suivaantunut.

– Tuntuu oudolta, että minun lapsenlapsen ikäiset, neljä nuorta naista, pystyvät ilmoittamaan, että "sinä et sitten mene töihin, etkä sinä hanki itse elantoasi", toteaa Pirjo Tiainen.

Eläkeläisillä tärkeä rooli työvoimapula-aloilla

Tiainen muistuttaa, että eläkeläisiä tarvitaan työvoimapulasta kärsivillä aloilla, oli koronaa tai ei, ja että asiasta on pidetty paljon ääntä. 

– Esimerkiksi kaupan kassoilla on hyvin paljon eläkeläisiä.

Tiainen kulutti kevättä kävelemällä, kutomalla ja katsomalla elokuvia. Päättäjiä hän haluaa muistuttaa perustuslaista. 

– Pykälässä 18 ihmisillä on oikeus ansaita toimeentulonsa työtä tekemällä ja vallan eli valtion tulee tukea sitä ja edistää. Eli tässä kohtaa mielestäni on mennyt aika pahasti pieleen, Tiainen sanoo työpaikallaan. 

"Se on todella julmaa"

Hänellä ei riitä muutenkaan ymmärrystä hallituksen suhtautumiselle yli 70-vuotiaita kohtaan. Hän ottaa esimerkiksi kiellot nähdä muun muassa omaa puolisoaan.

– Joku saattoi olla 60 vuotta naimisissa ja lääkäri soittaa, että hän saattaa kuolla huomenna ja aviopuoliso ei pääse mukaan. Se ei ole pelkästään sydäntäsärkevää, vaan se on todella julmaa. Ja siihen pystyvät hyvin kylmät ihmiset, joilla ei ole minkään näköistä empatiaa. Sitä kaipaisin hallitukseen. 

– Olisi hyvä, että päättämässä olisi sellaisia ihmisiä, joilla olisi elämänkokemusta, eikä mentäisi suoraan koulun penkiltä määräämään vanhojen ihmisten asioista, Tiainen toivoo. 

Lue myös:

    Uusimmat