Prinssi Williamilta ja herttuatar Catherinelta harvinainen kannanotto Ukrainan tilanteeseen

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Prinssi William ja herttuatar Catherine julkaisivat lausuntonsa sosiaalisessa mediassa.

Ukrainan sodan tilanne tiivistetysti:

  • Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan torstaina
  • Räjähdyksiä ja ilmaiskuja on raportoitu ympäri Ukrainaa
  • Presidentti Zelenskyi on allekirjoittanut määräyksen yleisestä liikekannallepanosta Ukrainassa
  • Venäjän odotetaan yrittävän pääkaupunki Kiovan hallintorakennusten valtausta, jotta se saisi hallinnon vaihdettua mieleisekseen

Ison-Britannian prinssi William ja herttuatar Catherine julkaisivat lauantaina 26. helmikuuta sosiaalisen median tileillään harvinaisen kannanoton koskien konfliktia Ukrainassa. Virallisilla Instagram- sekä Twitter-tileillä julkaistussa päivityksessä Cambridgen herttuapari osoitti tukensa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyille ja ukrainalaisille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Lokakuussa 2020 meillä oli etuoikeus tavata presidentti Zelenskyi ja ensimmäinen nainen saaden tietää heidän toiveikkuudestaan sekä optimistisuudestaan Ukrainan tulevaisuuden suhteen. Tänään me seisomme presidentin ja kaikkien ukrainalaisten rinnalla kun he rohkeasti taistelevat sen tulevaisuuden puolesta, päivityksessä lukee. 

Päivitykseen on lisätty Ukrainan lippu ja se on allekirjoitettu Williamin ja Catherinen nimikirjaimin. 

Kuninkaallisilla ei ole tapana kommentoida tai ottaa osaa maailmanpolitiikkaan, minkä tähden Williamin ja Catherinen ulostulo on hyvin poikkeuksellinen. 

Brittihovin kuninkaallisista Ukrainan tilannetta kommentoivat aiemmin kuluvalla viikolla hovin velvollisuuksista vetäytyneet prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan. Harry ja Meghan julkaisivat lausuntonsa Archewell-sivustollaan. 

– Prinssi Harry ja Meghan, Sussexin herttua ja herttuatar sekä kaikki me Archewellissa seisomme ukrainalaisten rinnalla tätä kansainvälistä sekä humanitaaristä rikkomusta vastaan ja kannustamme kansainvälisen yhteisömme johtajia toimimaan samoin, lausunnossa lukee. 

Aiemmat käänteet: Näin MTV seurasi Ukrainan tapahtumia tiiviisti eilen, perjantaina 25. helmikuuta

Lue myös:

    Uusimmat