Prinssi William oli aikeissa tehdä opintojensa alussa elämää mullistavan päätöksen – prinssi Charles vakuutti kuitenkin poikansa toimimaan toisin

Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa 0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa.

Prinssi Williamin yliopisto-opinnot eivät saaneet kaikista lennokkainta alkua.

Historioitsija Robert Laceyn mukaan prinssi Williamin elämä olisi voinut päätyä hyvin erilaisille raiteille, mikäli hän olisi toteuttanut aikeensa jättää opintonsa kesken ensimmäisen lukuvuotensa jälkeen St. Andrewsin yliopistossa. Laceyn kirjassa Battle of Brothers kerrotaan, että Williamin opintojen alun kohokohtia oli muun muassa se, että hän sai käydä itse ruokakaupassa ostoksilla. Sen sijaan esimerkiksi yhteiset illanvietot muiden opiskelijoiden kanssa eivät juuri sytyttäneet nuorta prinssiä, joka koki saavansa liikaa huomiota koulutovereiltaan kuninkaallisuutensa takia. 

Palatessaan kotiinsa Lontooseen joulun viettoon ensimmäisen opiskelusyksynsä jälkeen William olikin Laceyn mukaan ilmoittanut isälleen prinssi Charlesille olleensa valmis joko lopettamaan opintonsa tai vähintään vaihtamaan opinahjoaan. 

Hovin työntekijöiden keskuudessa ajateltiin, että Williamin uhkailut opintojen lopettamisesta olivat vain tavanomaista tuoreen opiskelijan puhetta. Charles kuitenkin otti poikansa puheet tosissaan ja kävi tämän kanssa pitkiä keskusteluja aiheesta joulun pyhien aikaan. Käytyään keskustelun isänsä kanssa William päättikin, että opintojen lopettamisen sijaan hän vaihtaisi pääainettaan taidehistoriasta maantietoon. 

– St. Andrewsilla oli hyvin joustavat kurssikäytännöt ja kun he kuulivat, että William opiskelisi mahdollisesti mieluummin maantietoa, he varmistivat ettei asialle ollut esteitä, Charlesin palveluksessa tuohon aikaan ollut Mark Bolland kertoo. 

Mikäli William olisi jättänyt St. Andrewsin opinnot kesken, olisi hänen elämänsä todennäköisesti tällä hetkellä erittäin erilaisissa kantimissa. William nimittäin tapasi tulevan vaimonsa Catherinen pian sen jälkeen, kun hän päättikin jäädä St. Andrewsiin opiskelemaan. 

William ja Catherine menivät naimisiin vuonna 2011 ja heillä on kolme yhteistä lasta. 

Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat