Prinssi William johti rynnäkkövaunujen hyökkäystä sotaharjoituksissa – tiesitkö tätä hänen sotilasurastaan?

Prinssi William osallistui sotaharjoitukseen Salisburyssa 1:19
VIDEO: Tähän harjoitukseen prinssi William osallistuu harjoitukseen Salisburyssa.

Walesin prinssi osallistui Iso-Britannian Salisburyssa sotaharjoitukseen, jossa simuloitiin hyökkäystä vihollisen asemiin.

Prinssi William oli mukana Mercian rykmentin 1. pataljoonassa johtamassa jalkaväen toimintaa. Hän myös toimi harjoituksessa ampujana jalkaväen rynnäkkövaunussa.

Videomateriaalia 23. marraskuuta järjestetystä harjoituksesta voit katsoa yläpuolelta. 

Kiinnostui lentämisestä jo nuorena

Prinssi William aloitti sotilasuransa aikoinaan vuonna 2006 Sandhurstin sotilasakatemiassa. Sotilasvuosien aikana William kiinnostui kovasti lentämisestä ja läpäisi lopulta Kuninkaalliset ilmavoimien lentäjäkokeet.

Willian liittyi koulutuksen jälkeen lopulta ilmavoimien helikopterien operatiiviseen testaus- ja arviointilentueeseen vuonna 2010, ja työskenteli sen palveluksessa useita vuosia.

Jätettyään armeijan operatiiviset tehtävät, William kouluttautui lentoambulanssin lentäjäksi ja työskenteli sen parissa kaksi vuotta.

– Kun laitan hatun päähäni ja tulen tänne ja lennän, olen yksi tiimistä, William kertoi East Anglian Airin lentoambulanssissa työskentelemisestä.

Kuningas Charles ylensi prinssin everstin arvoon elokuussa. 

Williamin tiedetään halunneen lähteä sotimaan Afganistaniin, mutta perheen sanotaan torppanneen suunnitelmat. Syy tähän oli se, ettei tulevaa kuningasta oltu tällöin vielä päätetty.

Williamin veli, prinssi Harry taas palveli Afganistanissa vuosina 2007-2008 ja 2012-2013 helikopterilentäjänä. Harryn palvelusajoista nousi kohu alkuvuodesta, kun hän rehvasteli Spare-muistelmakirjassa sodassa tappamiensa ihmisten määrällä. 

Lähde: KameraOne, Forces.net

Lue myös:

    Uusimmat