Prinssi Harry tilittää jälleen – raju alamäki prinsessa Dianan kuoleman jälkeen, perheeltä ei tullut tukea: "Join varmasti koko viikon annokset yhtenä päivänä"

9:52
Kuninkaallisasiantuntija kommentoi brittihovin tilannetta MTV Uutiset Livessä – katso video!

Prinssi Harry kertoo jälleen rankoista kokemuksistaan brittihovissa.

Prinssi Harry avaa jälleen kokemuksiaan elämästään brittihovin jäsenenä. Tällä kertaa mies kertoo huumeidenkäytöstä ja alkoholin turruttamasta elämänvaiheestaan uudessa Apple Tv:n show’ssa.

Hänen äitinsä, prinsessa Diana kuoli vuonna 1997 auto-onnettomuudessa, mikä jätti nuoreen poikaan syvät arvet. Prinssi kertoo ajautuneensa alkoholin ja huumeiden vietäväksi.

– Olin valmis juomaan ja ottamaan huumeita. Olin halukas yrittämään tehdä asioita, jotka saivat minut turtuneeksi, prinssi kertoo.

– Tulin pian tietoiseksi siitä. En juonut maanantaista perjantaihin, mutta join varmasti koko viikon annokset yhtenä päivänä. Joko perjantaina tai lauantaina. En juonut sen takia, että nauttisin siitä vaan peittääkseni jotain.

Nuori prinssi oli vasta täyttämässä 13 vuotta kun hänen äitinsä menehtyi. Uudessa Oprah Winfreyn Apple Tv:n ohjelmassa käsitellään prinssin hoitojaksoja. Sarjassa puhutaan muun muassa siitä miten psykoterapia auttaa trauman lievityksessä.

”Elämäni oli painajaismaista”

36-vuotias prinssi myös kertoo puhumattomuuden kulttuurista, jossa hän kasvoi äitinsä kuoleman jälkeen.

– En ollut sellaisessa ympäristössä, missä minua olisi rohkaistu puhumaan siitä. Yritykseni oikeastaan murskattiin.

Aina kun Harry teki kuninkaallisia velvollisuuksia, hän oli täynnä pelkoa.

– Joka kerta kun puin puvun tai kravatin päälleni ja minun piti suorittaa roolini, olin ihan hikinen, ennen kuin edes lähdin talosta.

– Olin pakene tai taistele -tilassa. Paniikkikohtauksia, ahdistusta. Elämäni oli painajaista 28-vuotiaasta 32-vuotiaaseen, saamarin hullua, hän paljastaa.

Prinssi kertoo, ettei hän saanut omalta perheeltään tukea vaikean tilanteen keskellä. Hänen pahanolontunteensa yritettiin tukahduttaa.

– Luulin, että perheeni auttaisi minua, mutta jokainen kysymys, pyyntö tai varoitus sai aikaan hiljaisuuden tai totaalisen hylkäämisen, prinssi tilittää.

Prinssi kertoo, ettei halua enää jatkaa samaa puhumattomuuden kaavaa, missä on itse kokenut kasvaneensa. Hän kokee terapian myötä saaneensa apua haavoihinsa, eikä aio olla enää hiljaa kokemuksistaan.

Lähde: Pagesix.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja