Prinssi Harry avautuu Dianan hautajaisista – paljastaa karun yksityiskohdan: ”Yhdenkään lapsen ei pitäisi kokea sellaista”

Prinssi Harry, 32, oli vain 12-vuotias, kun hänen äitinsä, prinsessa Diana, menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa.

Prinsessa Dianan kuolemasta tulee elokuussa kuluneeksi 20 vuotta. Hänen nuorempi poikansa, prinssi Harry, muistelee tuoreessa haastattelussa Dianan hautajaisia, joita seurattiin ympäri maailman.

Dianan hautajaiset järjestettiin syyskuun 6. päivänä vuonna 1997, vain seitsemän päivää prinsessan kuoleman jälkeen. Prinssi Harry kulki hautajaiskulkueessa äitinsä arkun takana yhdessä veljensä prinssi Williamin, isänsä prinssi Charlesin, enonsa Charles Spencerin ja isoisänsä prinssi Philipin kanssa.

Prinssi Harry avautuu haastattelussa siitä, miten traumaattinen tuo kävelymatka oli.

– Äitini oli juuri kuollut ja minun piti kulkea pitkä matka hänen arkkunsa perässä tuhansien ihmisten ympäröimänä, miljoonien silmäparien katsellessa sitä televisiossa, hän toteaa.

– Mielestäni yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua tekemään niin, ei missään olosuhteissa. En usko, että niin tehtäisiin enää tänä päivänä.

Harry on puhunut julkisuudessa avoimesti siitä, miten äidin kuolema vaikutti hänen nuoruusvuosiinsa. Bile-prinssinä tunnettu Harry oli toistuvasti otsikoissa railakkaan elämäntapansa vuoksi ja hänet ikuistettiin useasti päihtyneenä.

Vasta myöhemmällä iällä Harry on löytänyt rauhan ja kanavoinut surunsa hyväntekeväisyyteen.

– Nyt olen innoissani ja täynnä energiaa. Rakastan hyväntekeväisyystyötä, ihmisten tapaamista ja heidän naurattamistaan. Joskus tunnen yhä, että olen kuin kultakala maljassa, mutta osaan käsitellä sitä paremmin.

Lähde: NewsWeek

Lue myös:

    Uusimmat