Prinssi Charles tiesi varhain haluavansa mennä naimisiin Camillan kanssa – prinsessa Diana oli samaan aikaan vasta 11-vuotias

Näin sujuu sääennuste prinssi Charlesilta 0:27
Näin prinssi Charles ennustaa sään.

Charles tiesi Camillan olevan hänen elämänsä rakkaus jo vuosia ennen kuin prinssi edes tapasi prinsessa Dianan.

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla menivät naimisiin vuonna 2005, mutta heidän kivikkoinen matkansa yhteiseen onneen alkoi jo vuosikymmeniä aiemmin. Charlesin ensimmäinen avioliitto oli tunnetusti prinsessa Dianan kanssa, joka oli historiallisen epäonninen. Camillan ensimmäinen aviomies puolestaan oli Andrew Parker Bowles. Jo ennen ensimmäisiä avioliittojaan ainakin prinssi Charles kuitenkin tiesi, että Camilla oli hänen sydämensä oikea valittu, jonka hän olisi halunnut vaimokseen. 

Syksyllä ilmestyneen kuninkaalliskirjaiija Robert Laceyn teoksen Battle of Brothers mukaan hetki, jolloin Charles tajusi tämän, oli joulukuinen viikonloppu vuonna 1972. Tuolloin Charles ja Camilla viettivät viimeisen yhteisen viikonloppunsa yhdessä ennen kuin Charlesin oli lähdettävä laivaston komennukselleen Karibialle vuodenvaihteessa. Charlesin armeijavisiitin Karibialle oli määrä päättyä syksyllä 1973. 

Ennen komennukstaan Charles vei Camillan Portsmouthiin katsomaan laivaa, jolla prinssi seilaisi muutamaa viikkoa myöhemmin pois kuukausiksi. Tämän jälkeen pari suuntasi Broadslandiin yhteistä viikonloppua varten.

Noihin aikoihin Charles kirjoitti surumielisen kirjeen isosedälleen, isosedälleen toimineelle lordi Mountbattenille, todeten kyseessä olevan viimeinen kerta kahdeksaan kuukauteen, kun hän näkisi Camillan. 

Robert Laceyn kirjan mukaan Charles tajusi tuon viikonlopun aikana, että Camilla todella oli hänen sielunkumppaninsa, kenen kanssa hän halusi naimisiin, mutta prinssillä ei kuitenkaan ollut rohkeutta kertoa tätä hänelle tarpeeksi selkeästi. Tuohon aikaan Charlesin tuleva ensimmäinen vaimo prinsessa Diana oli 11-vuotias. 

Kuten tiedetään, tällä erheellä oli väistämätön vaikutus sekä Charlesin että Camillan elämään. Maaliskuussa 1973 Camilla meni kihloihin ensimmäisen aviomiehensä Andrew Parker Bowlesin kanssa. Diana ja Charles menivät naimisiin vuonna 1981, mutta he erosivat virallisesti vuonna 1996. Läpi Dianan ja Charlesin avioliiton Charles ja Camilla ylläpitivät salaa omaa suhdettaan. 

– Charles kuiskaili suloisia asioita, muttei sanonut mitään konkreettista. Hän ei sitoutunut eikä pyytänyt sitä itsekään. Joskus asiat, joita emme tee, ovat todella merkityksellisempiä kuin ne, jotka teemme, kirjailija Gyles Brandreth totesi vuonna 2005 asiasta. 

Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat