Prinssi Carl Philip aloitti työt puolustusvoimissa – tukevat koronaviruksen vastaisessa taistelussa

Leppoisa tunnelma ristiäiskirkossa 0:12
Carl Philip puolisonsa Sofian ja lapsensa kanssa kirkossa kaksi vuotta sitten.

Prinssin puoliso prinsessa Sofia on kantanut myös kortensa kekoon koronaviruksen vastaisessa taistelussa.

Ruotsin prinssi Carl Philip, 41, aloittaa uuden työn. Asia selviää kuningashuoneen verkkosivulta. Prinssi työskentelee paraikaa puolustusvoimien päämajassa. Hän on ammatiltaan korkeakoulututkinnolla varusteltu upseeri. Carl Philip suorittaa työtehtäväänsä omasta aloitteesta. 

Kuningashuoneen Instagram-päivityksestä selviää, että Carl Philip työskentelee operatiivisessa komentokeskuksessa, joka ohjaa ja koordinoi kaikkia eri puolustusvoimien tehtäviä. Puolustusvoimat tukevat ja auttavat myös koronaviruksen vastaisessa taistelussa. 

Carl Philipin puoliso, prinsessa Sofia on antanut jo oman tukensa koronakriisin keskellä paikallisessa sairaalassa, jossa hän työskentelee vapaaehtoisena. 

Prinsessa suoritti kaikessa hiljaisuudessa lentoyhtiö SAS:n lomautetulle henkilöstölle tarkoitetun kurssin, joka valmentaa auttamaan terveydenhuollon henkilöstöä sairaaloissa ja hoitolaitoksissa.

Vastavan koulutuksen saanut stuertti kertoi Expressenille, ettei kyse ole varsinaisesta hoitotyöstä, vaan paremminkin kovan paineen alla olevan henkilöstön avustamisesta. Hän kertoi, että kurssilla harjoiteltiin muun muassa potilaiden siirtämistä sängystä pyörätuoliin, hygieniaan liittyviä taitoja sekä suojavarusteiden käyttöä.

Hän työskentelee paraikaa Tukholman Djurgårdenin alueella sijaitsevassa Sophiahemmetin yksityissairaalassa.


Lue myös:

    Uusimmat