Prinssi Carl Philip 41 vuotta! Prinsessa Sofia nappasi aurinkoisen kuvan rakkaastaan

Leppoisa tunnelma ristiäiskirkossa 0:12
Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kuopus sai nimekseen Gabriel

Ruotsin prinssi Carl Philip täytti 13. toukokuuta 41 vuotta. Hovi julkaisi päivänsankarista aurinkoisen syntymäpäiväkuvan.

Ruotsin prinssi Carl Philip viettää syntymäpäiväänsä 13. toukokuuta. Prinssi täytti 41 vuotta, jonka kunniaksi hovi julkaisi hänestä Instagramissa syntymäpäiväpotretin.

Carl Philip poseeraa kuvassa hymyileväisenä perheensä kotitalon rappusilla Tukholman Djurgårdenissa orvokki-istutusten vieressä.

Kuvatekstistä käy ilmi, että kuvan on ottanut Carl Philipin puoliso, prinsessa Sofia.

Carl Philipin syntymäpäivää vietetään vain pari viikkoa hänen isänsä kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäivän jälkeen.

Prinssi onnitteli vappuaattona 74 vuotta täyttänyttä isäänsä Instagramissa julkaisemalla vanhan valokuvan isästä ja pojasta. Kuningas on pukeutunut siniseen pukuun, kun taas pikkuinen Carl Philip ihastuttaa merimieshenkisessä asussaan.

Carl Philip on arvonimeltään Värmlannin herttua. Hän on kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian toinen lapsi ja ainoa poika. 

Syntyessään Carl Philip oli kruununprinssi, mutta kun kruununperimysjärjestystä muutettiin Ruotsissa vain vajaata vuotta myöhemmin, tuli hänen isosiskostaan prinsessa Victoriasta kruununprinsessa. Carl Philip on nykyisin kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä sisarensa ja tämän kahden lapsen jälkeen.

Carl Philip seurusteli pitkään Emma Pernaldin kanssa, mutta pari erosi vuonna 2009. Vuotta myöhemmin prinssi alkoi seurustella nykyisen puolisonsa Sofian kanssa.

Häitä tanssittiin kesäkuussa 2015 ja parille on sittemmin siunaantunut kaksi lasta, prinssit Alexander ja Gabriel.

Lue myös:

    Uusimmat