Prinssi Andrew kommentoi vihdoin hyväksikäyttökohua – 46 sanalla

Prinssi Andrew otti ensimmäistä kertaa itse kantaa ympärillään velloneeseen kohuun.

Britannian prinssi, Yorkin herttua Andrew liitettiin vuoden alussa oikeusjuttuun, jossa käsitellään amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteiniä, joka on istunut reilun vuoden vankilassa 14-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta hyväksikäyttörikoksesta. Useat mediat uutisoivat vuoden alussa, että oikeuden asiakirjojen mukaan Epstein on kierrättänyt naista seksiorjana rikkailla ja vaikutusvaltaisilla ystävillään, joista yhden väitetään olleen prinssi Andrew.

Britannian hovi on kiistänyt jäsentään koskevat syytteet ja myös prinssi Andrew'n entinen vaimo Sarah Ferguson on noussut puolustamaan ex-miestään. Prinssi Andrew on tähän asti vaiennut itse asiasta, mutta Daily Mail uutisoi perjantaina miehen ottaneen nyt asiaan kantaa.

Lehden mukaan prinssi sivusi kohua Sveitsissä, Maailman talousfoorumissa pitämässään puheessa. 

Mies kiisti olleensa koskaan minkäänlaisessa seksuaalisessa yhteydessä kanteen nostaneen naisen kanssa. Daily Mailin mukaan Andrew uhrasi puheestaan aiheelle aikaa vain 37 sekuntia ja 46 sanaa. 

– Luulen että minun täytyy ja myös haluan aluksi viitata viime viikkojen tapahtumiin. Tahdon vain toistaa ja vakuuttaa toistamiseen Buckinghamin palatsin puolestani antamat lausunnot. Keskittymiseni suuntautuu työhöni, mies lausui tilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat