Prinsessa Diana puhui Williamin ja Harryn kanssa viimeisen kerran vain tunteja ennen kuolemaansa – puhelu jäi ikuisesti prinssien mieleen: "Kadun loppuelämäni ajan sitä"

9:28
Salaliittoteoriat prinsessa Dianan kuolemasta elävät yhä vahvoina.

Prinsessa Diana soitti pojilleen Williamille ja Harrylle samana iltana, kun hän menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997.

Prinsessa Dianan kuolemasta tuli maanantaina 31. elokuuta kuluneeksi tasan 23 vuotta. Diana menehtyi 36-vuotiaana Pariisissa auto-onnettomuudessa. Samassa autossa olleet Dianan miesystävä Dodi Al-Fayed sekä autonkuljettaja Henri Paul menehtyivät myös onnettomuudessa. 

Vuonna 2017 ilmestyi Dianasta kertova dokumentti Diana, Our Mother: Her Life and Legacy, jossa prinssit William ja Harry muistelivat äitiään sekä puhuivat siitä, millainen vaikutus heidän äitinsä kuolemalla oli heihin. William oli äitinsä kuollessa 15-vuotias, Harry 12-vuotias. 

Dokumentissa veljekset kertoivat myös katumuksesta, jota he kokevat viimeisestä puhelustaan Dianan kanssa. Harryn mukaan kyseinen puhelu on hänen kohdallaan jotain, mitä hän katuu koko loppuelämänsä ajan. 

Dianan onnettomuuden aikaan William ja Harry olivat muiden kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa Balmoralin linnassa Skotlannissa. Tuolla ollessaan he saivat äidiltään Dianalta puhelun, joka jäi viimeiseksi heidän välillään. William muisteli dokumentissa, että tuo puhelu on hänen viimeinen muistonsa äidistään. 

– Tuohon aikaan minä ja Harry juoksentelimme ympäriinsä puuhaillen omia juttujamme, leikkien serkkujemme kanssa ja pitämässä hauskaa, William muisteli dokumentissa. 

– Luulen, että minä ja Harry vain kiirehdimme sanomaan heipat. Tiedätkö, nähdään myöhemmin ja me menemme nyt.

Herttua kertoi dokumentissa myös toivoneensa, että hän olisi tiennyt, ettei hän tulisi puhumaan äitinsä kanssa enää koskaan. 

– Jos olisin tiennyt mitä tulee tapahtumaan, en tietenkään olisi ollut niin välinpitämätön. Tuo puhelu pysyttelee tiukasti mielessäni. 

Harry puolestaan muistelee Williamin hoputtaneen häntä puhelimeen oman vuoronsa päätteeksi. 

– Se oli hän, soittamassa Pariisista. En oikeastaan muista mitä sanoin, mutta se mitä muistan, on se kuinka kadun loppuelämäni ajan sitä, kuinka lyhyt se puhelu oli. 

William, 38, ja Harry, 35, ovat jatkaneet tahoillaan Dianan perintöä muun muassa omilla hyväntekeväisyystöillään.

Lähde: Express

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja