Prinsessa Dianan henkivartija oli ainut selviytyjä kohtalokkaasta kolarista – näin hänellä menee nykyisin

Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: Nuori ensiapulääkäri näki, kuinka prinsessa Diana vielä hengitti 1:37
Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: nuori ensiapulääkäri näki, miten prinsessa Diana vielä hengitti.

Prinsessa Diana, hänen miesystävänsä Dodi Al-Fayed ja kuljettaja Henri Paul kuolivat autokolarissa elokuussa 1997 Pariisissa. Ainut onnettomuudesta selvinnyt on Dianan henkivartija Trevor Rees-Jones.

Prinsessa Diana ja hänen miesystävänsä Dodi Al-Fayed  kuolivat kohtalokkaassa autokolarissa tunnelissa Pariisissa 31. elokuuta 1997. Myös autossa ollut Al-Fayedin kuljettaja Henri Paul kuoli. Ainut, joka selvisi onnettomuudesta, on Dianan henkivartija Trevor Rees-Jones, 54, joka istui autossa pelkääjän paikalla. 

Daily Mail bongasi äskettäin Rees-Jonesin ostoksilta perheensä kanssa. Entisen henkivartijan kasvoilla näkyy edelleen jälkiä auto-onnettomuudesta, sillä niihin laitettiin 150 titaanista osaa. Kasvot murtuivat onnettomuudessa täysin, ja kirurgit kasasivat ne uudelleen mallinaan vanha valokuva.

Alla olevassa X-julkaisussa oikeassa alakulmassa on Trevor Rees-Jones kuvattuna lähiaikoina. 

 

Turvatyynyn kerrotaan pelastaneen hänen henkensä. 

Rees-Jones oli onnettomuuden jälkeen 10 päivää koomassa ja kärsi vakavista pää- ja rintakehävammoista. Hän ei muista onnettomuutta, mutta muistaa istuneensa autossa hotelli Ritzin edessä odottamassa Dianaa ja Dodia. Lisäksi hän muistaa, miten Diana huusi Dodin nimeä ja sitä, miten valkoinen Fiat Uno -merkkinen auto ajoi heidän autoaan takaa. 

Rees-Jones pystyi koomansa jälkeen kommunikoimaan vain kuiskaamalla ja kirjoittamalla asioita muistiin. Yhteensä hän oli sairaalassa kuukauden.

Rees-Jonesia on arvosteltu muun muassa siitä, että hän antoi Dianan ja Dodin nousta kuljettajan kyytiin, vaikka tämä oli nauttinut alkoholia. Onnettomuuden aikaan Paul ajoi huomattavaa ylinopeutta. Lisäksi kuolleiden matkustajien kohtaloksi koitui ainakin se, ettei heillä ollut turvavöitä, eikä Dianan vammojen laajuutta heti huomattu. Rees-Jones oli ilmeisesti ainoa, jolla oli turvavyöt onnettomuuden aikaan, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole.

Kuusi kuukautta onnettomuuden jälkeen Rees-Jones palasi töihin Dodin isälle Mohammed Al-Fayedille, kunnes halusi jatkaa työuraansa muualla. Hän on sen jälkeen työskennellyt muun muassa YK:ssa ja kerännyt ison omaisuuden yhdysvaltalaisen öljy-yhtiön turvallisuuspäällikkönä Teksasissa.

Rees-Jones toimii nykyisin AstraZeneca-lääkeyhtiön turvallisuuspäällikkönä ja asuu vaimonsa Annin ja kahden lapsensa kanssa Shropshiressa, Isossa-Britanniassa. Lääkeyhtiö tunnetaan koronarokotteistaan.

The Sunille puhuneen lähteen mukaan Rees-Jonesin elämä on nykyisin hiljaista ja rauhallista. Hän ei kuitenkaan tuomitse julkisuutta, mutta on yrittänyt mennä elämässä eteenpäin, eikä juuri puhu onnettomuudesta.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat