Mainos

Presidenttiehdokkaat MTV:n vaalitentissä, huomenna vuorossa Vanhanen ja Kyllönen: "Näissäkin vaaleissa on jännitysmomentteja"

1:36

Presidentinvaalit lähestyvät ja MTV tapaa jokaisen ehdokkaan vaalitentissä. Ensimmäisenä vuorossa ovat Keskustan Matti Vanhanen ja Vasemmistoliiton Merja Kyllönen.

MTV:n ensimmäinen suuri vaalikeskustelu käytiin joulukuussa. Nyt seuraa jatkoa, kun ehdokkaat saapuvat tentteihin vuoron perään. Huomenna tiistaina kello 20 alkavan lähetyksen haastattelijoina toimivat politiikan toimittajat Antonia Berg ja Vesa Kallionpää.

– Kyllä näissä vaaleissa on erilaisia jännitysmomentteja, vaikka näyttääkin siltä, että peli on selvä ja Niinistö on ylivoimainen. Esimerkiksi Vanhasen ja Väyrysen kamppailu on erittäin jännittävää. Myös se, kenestä tulee kakkonen näissä vaaleissa, on jännittävää nähdä, Kallionpää sanoo.

– Tv-tenteissä ehdokkaista tulee persoonina uutta esille. Kaikilla on varmasti hirveä tarve erottua poliittisesti jollain tavalla.

– Ja juuri sen takia, että Niinistöllä on tällainen ylivoima, muiden ehdokkaiden kannattaa satsata, koska heillä ei ole mitään menetettävää, Berg lisää.

Mitä teemoja te ajattelitte huomenna ottaa esiin?

– Näitä perinteisiä kaikkien arvattavia, mutta jotain uutta yritetään myös keksiä, Vesa Kallionpää hymyilee.

– Puolustusta, ulkopolitiikkaa eli presidentin toimivalta-alueita, mutta aina pitää esiin kaivaa muutakin, Berg lupaa.

Huomenna MTV:n tenteissä nähdään Keskustan Matti Vanhanen ja Vasemmistoliiton Merja Kyllönen. 10.1. vuorossa ovat Vihreiden PekkaHaavisto ja SDP:n Tuula Haatainen. Tiistaina 16.1. puolestaan Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja RKP:n Nils Torvalds. Seuraavana päivänä 17.1. Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen.

– Kahdeksan ehdokasta, kahdeksan tenttiä. Me vedämme Vesan kanssa neljä tenttiä. Toinen parivaljakko, Juha Kaija ja Jaakko Loikkanen, vetävät neljä muuta, Antonia Berg kertoo.

– Tässä on sellainen erikoisuus, että samana päivänä tulee kaksi ehdokasta peräkkäin eli huomenna on Matti Vanhanen Keskustasta ja Merja Kyllönen Vasemmistoliitosta, Vesa Kallionpää sanoo.

Kaikki presidenttiehdokkaat nähdään vielä viikko ennen vaalipäivää MTV:n suuressa arvokeskustelussa Kallion kirkossa. Varsinainen vaalipäivä on 28. tammikuuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.